ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ριζότο με ξερά φρούτα, κάσιους και άγριο ρύζι
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
2 κούπες άγριο ρύζι
4 κούπες νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο + 1 κουταλιά για το σοτάρισμα
1 κούπα φιστίκια κάσιους αλατισμένα
1 κούπα ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια (στα 4)
1 κούπα ξερά βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια (στα 4)
1 κύβο νοστιμιάς μοσχάρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε στο βούτυρο και τα ξερά φρούτα για 3-4 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και τα κάσιους, τα οποία αν έχουμε φουρνίσε για 5 λεπτά πριν τα σοτάρουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τον κύβο και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνοντας το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του εκτός εστίας. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ξερά φρούτα με τα κάσιους και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να σερβίρουμε.