Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμαράκια τηγανιτά

Η απόλυτη γεύση των καλοκαιρινών διακοπών.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:
 
650 γραμ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
 
4 κ.σ. αλεύρι
 
2 κ.σ. corn flour
 
2 κ.σ. δημητριακά σε τρίμματα
 
ελαιόλαδο
 
ηλιέλαιο
 
1 λεμόνι
 
αλάτι-πιπέρι
 
Εκτέλεση: 
 
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ αλεύρι, corn flour, δημητριακά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να κολλήσουν τα υλικά πάνω τους.
 
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ίση ποσότητα ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνουν σκληρά.
 
Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
 
Στίβουμε μπόλικο λεμονάκι και φυσικά ένα ποτήρι ούζο με πάγο δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Δοκιμάστε τα και καλή σας όρεξη.
 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά