ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Καλαμαράκια τηγανιτά
Η απόλυτη γεύση των καλοκαιρινών διακοπών.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
650 γραμ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. corn flour
2 κ.σ. δημητριακά σε τρίμματα
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ αλεύρι, corn flour, δημητριακά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να κολλήσουν τα υλικά πάνω τους.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ίση ποσότητα ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνουν σκληρά.
Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
Στίβουμε μπόλικο λεμονάκι και φυσικά ένα ποτήρι ούζο με πάγο δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Δοκιμάστε τα και καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou