Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει χοχλιούς μπουμπουριστούς

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 κιλό χοχλιούς καθαρισμένους

1 ½ νεροπότηρο ξύδι

Αλεύρι

Φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τους χοχλιούς να βράσουν για 5 λεπτά. Με αυτό το λίγο βράσιμο αποφεύγουμε να βγάλουν τις κολλώδεις εκκρίσεις κατά το τηγάνισμα. Στην συνέχεια, τους αλευρώνουμε από την πλευρά που βγαίνουν αφού πριν έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι.

2. Σε τηγάνι που έχει κάψει το λάδι τους βάζουμε έναν-έναν με την ανοιχτή αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε και μπόλικο δεντρολίβανο και τους τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου.

3. Προσθέτουμε το ξύδι και τους αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν.

Έτοιμοι!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα