Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με μοσχάρι κοκκινιστό

Δοκιμάστε τα τώρα που οι μελιτζάνες διανύουν την καλύτερη περίοδό τους.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

5 μελιτζάνες

1 κιλό μοσχάρι για κοκκινιστό κομμένο σε μπουκιές

5-6 ντομάτες τριμμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

250 γραμ. κεφαλογραβιέρα

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. πελτέ

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή: 

Ετοιμάζουμε πρώτα το κοκκινιστό. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε κάπου κάπου και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι για να μην κολλήσει το φαγητό.

Μέχρι να γίνει το κοκκινιστό ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Όταν ετοιμαστεί το μοσχάρι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να αρχίσουμε να σχηματίζουμε τα ρολάκια. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε τριμμένο τυράκι, ένα κομμάτι μοσχάρι και τυλίγουμε προσεκτικά.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί διαστάσεων 24χ36 εκ. περίπου και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που έχει περισσέψει και το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα υλικά μας βγάζουν 30 ρολάκια περίπου. Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο γιατί το κρέας και οι μελιτζάνες είναι ήδη μαγειρεμένα. Λίγο χρονοβόρα συνταγή αλλά αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε την τώρα που οι μελιτζάνες διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.