Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρίταμα τουρσί

Τέλειο για σαλάτες, αλλά και ως συνοδευτικός μεζές στο ουζάκι μας.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

κρίταμα

ξύδι

χονδρό αλάτι

Εκτέλεση:

Μαζεύουμε το χορταράκι μας από παραθαλάσσια μέρη, παραλίες ή βραχάκια. Εγώ το βρήκα στο Θυμάρι, κοντά στο Σούνιο.

Το πλένουμε καλά.

Το ζεματάμε στιγμιαία σε καυτό νερό. Το στραγγίζουμε αμέσως.

Όταν κρυώσει, γεμίζουμε τα βάζα μας.

Βάζουμε σε κάθε βάζο μια χουφτίτσα αλάτι χονδρό. Εγώ χρησιμοποιώ αλάτι από την αλυκή Καλλονής.

Γεμίζουμε με ξύδι τα βάζα μας,

Βράζουμε τα καπάκια και βιδώνουμε τα βάζα. Σε 4-5 μέρες θα είναι έτοιμο.

Με την ιδιαίτερα εύγευστη παρουσία του το κρίταμα δίνει κυρίαρχο τόνο σε σαλάτες αλλά στέκεται και μόνο του ως εξαιρετικός μεζές για το ουζάκι μας! Φτιάξτε το ακολουθώντας τις οδηγίες του "Νηστικού αρκουδιού".

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Τα εξαιρετικά ζουμερά μήλα αρωματίζουν αυτό το ελαφρώς πικάντικο φρέσκο ​​κέικ μήλου που συνδυάζεται όμορφα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: