
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρίταμα τουρσί
Τέλειο για σαλάτες, αλλά και ως συνοδευτικός μεζές στο ουζάκι μας.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
κρίταμα
ξύδι
χονδρό αλάτι
Εκτέλεση:
Μαζεύουμε το χορταράκι μας από παραθαλάσσια μέρη, παραλίες ή βραχάκια. Εγώ το βρήκα στο Θυμάρι, κοντά στο Σούνιο.
Το πλένουμε καλά.
Το ζεματάμε στιγμιαία σε καυτό νερό. Το στραγγίζουμε αμέσως.
Όταν κρυώσει, γεμίζουμε τα βάζα μας.
Βάζουμε σε κάθε βάζο μια χουφτίτσα αλάτι χονδρό. Εγώ χρησιμοποιώ αλάτι από την αλυκή Καλλονής.
Γεμίζουμε με ξύδι τα βάζα μας,
Βράζουμε τα καπάκια και βιδώνουμε τα βάζα. Σε 4-5 μέρες θα είναι έτοιμο.
Με την ιδιαίτερα εύγευστη παρουσία του το κρίταμα δίνει κυρίαρχο τόνο σε σαλάτες αλλά στέκεται και μόνο του ως εξαιρετικός μεζές για το ουζάκι μας! Φτιάξτε το ακολουθώντας τις οδηγίες του "Νηστικού αρκουδιού".