Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυγά en cocotte

Ένας γαλλικός τρόπος παρασκευής για να γίνουν και νόστιμα και χάρμα οφθαλμών!


Γεωργία Κοντού

Υλικά (για 6 μερίδες):

2 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

6 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

μερικές κορυφές μπρόκολου, ζεματισμένες

200 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες

1 κ.σ. θυμάρι

3 φύλλα φασκόμηλου, κομμένα σε λωρίδες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Βουτύρωσε 6 μικρά πυρίμαχα μπολ και πασπάλισέ τα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε μία κοφτή κουταλιά κρέμας γάλακτος στο καθένα και άφησέ τα στην άκρη.

3. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σόταρε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Τηγάνισέ τα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 3-5 λεπτά. Μοίρασε το μείγμα στα 6 μπολ και σπάσε προσεκτικά από ένα αυγό στο καθένα.

4. Τοποθέτησε τα μπολ σε ένα ταψί. Γέμισε το ταψί με νερό, μέχρι αυτό να καλύπτει κατά το ήμισυ τα μπολάκια. Μετέφερε το ταψί στο φούρνο, με προσοχή για να μη χυθεί νερό μέσα στα μπολ. Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ασπράδια χωρίς όμως να ξεραθεί ο κρόκος.

Πηγή: Bakersroyale.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε