Αυγά en cocotte

Ένας γαλλικός τρόπος παρασκευής για να γίνουν και νόστιμα και χάρμα οφθαλμών!

Γεωργία Κοντού

Υλικά (για 6 μερίδες):

2 κ.σ. βούτυρο

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

6 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

μερικές κορυφές μπρόκολου, ζεματισμένες

200 γρ. μανιτάρια κανθαρέλες

1 κ.σ. θυμάρι

3 φύλλα φασκόμηλου, κομμένα σε λωρίδες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Βουτύρωσε 6 μικρά πυρίμαχα μπολ και πασπάλισέ τα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε μία κοφτή κουταλιά κρέμας γάλακτος στο καθένα και άφησέ τα στην άκρη.

3. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σόταρε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Τηγάνισέ τα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 3-5 λεπτά. Μοίρασε το μείγμα στα 6 μπολ και σπάσε προσεκτικά από ένα αυγό στο καθένα.

4. Τοποθέτησε τα μπολ σε ένα ταψί. Γέμισε το ταψί με νερό, μέχρι αυτό να καλύπτει κατά το ήμισυ τα μπολάκια. Μετέφερε το ταψί στο φούρνο, με προσοχή για να μη χυθεί νερό μέσα στα μπολ. Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ασπράδια χωρίς όμως να ξεραθεί ο κρόκος.

Πηγή: Bakersroyale.com



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares