Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα με φακές και κατσικίσιο τυρί

Εύκολη, υγιεινή και εντυπωσιακή στην εμφάνιση!



Μας αρέσει πολύ η αισθητική του ιστολογίου της Ολλανδής Renee Kemps. Το μίνιμαλ στα καλύτερά του. Η συνταγή που διαλέξαμε από αυτό είναι μεσογειακή... με ένα twist. 

Η μπλόγκερ συμβουλεύει να μη βράσουμε τις φακές, αλλά να τις αφήσουμε να μουλιάσουν για ένα δωδεκάωρο. Ίσως το επιτρέπει η ποικιλία που χρησιμοποίησε, οι πράσινες γαλλικές φακές Le Puy. Εμείς πάντως τις βράσαμε τις ελληνικές φακές μας, γιατί φοβηθήκαμε ότι διαφορετικά δεν θα χωνεύονταν με τίποτα!

Υλικά:

2 φλ. φακές

4 φλ. ζεστό νερό

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

2 μεγάλα παντζάρια

300 γρ. ντοματάκια τσέρι

200 γρ. κατσικίσιο τυρί

ελαιόλαδο

3 κ.σ. μέλι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Άφησε τις φακές να μουλιάσουν σε νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει το χυμό λεμονιού για 8-12 ώρες.

Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Βράσε τα παντζάρια με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξεφλούδισέ τα και κόψε τα σε κυβάκια. Άπλωσέ τα σε ταψί.

Κόψε στη μέση τα ντοματάκια και άπλωσέ τα κι αυτά στο ταψί.

Περίχυσε τα παντζάρια και τα ντοματάκια με ελαιόλαδο, πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι, και ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Βάλε και το κατσικίσιο τυρί στο φούρνο για τα τελευταία πέντε λεπτά, σε διαφορετικό ταψάκι, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Ξέπλυνε τις φακές και σούρωσέ τις.

Ανακάτεψε τα υλικά και πρόσθεσε αν θέλεις επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρισε με το μέλι και θυμάρι.

Πηγή: Renee Kemps

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη