Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λιγκουίνι με σάλτσα με συκωτάκια πουλιών, πιπεριές και μανιτάρια

Μια σάλτσα για πραγματικά καλοφαγάδες, αρωματική, με πλούσια γεύση και νοστιμιά!



Υλικά:

500 γραμ. συκωτάκια κοτόπουλου

3 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο για το σωτάρισμα

5-6 φέτες μπέηκον

1 κρεμμύδι

3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)

7-8 μανιτάρια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2-3 κουταλιές Worcestershire sauce

λίγο φρέσκο θυμάρι , αν σας βρίσκεται

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα συκωτάκια αλλάζοντας πολλές φορές το νερό και τα στραγγίζουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ταυτόχρονα ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πλατιά και ρηχή.

Ψιλοκόβουμε και το μπέηκον και το σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε, χωρίς να τα ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τότε τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

Κόβουμε τις πιπεριές σε σχήμα ζουλιέν (μακρόστενα μπαστουνάκια) και τις προσθέτουμε στο σκεύος μας.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη wocestershire sauce και το θυμάρι, καθώς και αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα.

Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Λιγκουίνι με σάλτσα με συκωτάκια πουλιών, πιπεριές και μανιτάρια! Μια σάλτσα για πραγματικά καλοφαγάδες, αρωματική, με πλούσια γεύση και νοστιμιά! Απολαύστε την στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.