Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αβγοφέτες τσουρεκιού με πετιμέζι

Περίσσεψε τσουρέκι; Αυτή είναι μια πεντανόστιμη και πανεύκολη ιδέα για να το αξιοποιήσεις!


Γεωργία Κοντού

Στην απίθανη περίπτωση που μείνει τσουρέκι στο σπίτι και σας κάνει τη χάρη να ξεραθεί λιγάκι, κάντε το αβγοφέτες και σερβίρετέ το στο πρωινό. Βέβαια, με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι γίνεται και τέλειο επιδόρπιο. Μια ακόμη ιδέα είναι να προσθέσετε πάνω σε κάθε ζεστή αβγοφέτα μια λεπτή φέτα ανθότυρο και να την περιχύσετε με λίγο μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι. 

Υλικά για 4 άτομα

 4-6 φέτες από τσουρέκι ελαφρώς μπαγιάτικο ή ψωμί

1 φλιτζάνι γάλα

2 αβγά

1 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο

Πετιμέζι ή μέλι για για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το γάλα με τα αβγά να ενωθούν και βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν.

2. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες και τις βουτάτε στο μείγμα με τα αβγά αφήνοντάς τις μέσα για μερικά δευτερόλεπτα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα.

3. Τις πιάνετε προσεκτικά με σπάτουλα ή τσιμπίδα και τις ρίχνετε στο τηγάνι ανά δύο, να ψηθούν για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

4. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λίπος και τις σερβίρετε ζεστές, περιχυμένες με λίγο πετιμέζι.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.