Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελιτζάνες a la parmezana

Mια εύκολη συνταγή με γεύσεις Ιταλίας!



Υλικά για 4 μερίδες

3 μελιτζάνες
200 γρ. αλεύρι
2 μοτσαρέλες φρέσκες
400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο σκληρές. Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες. Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύες.

Πηγή: Βotrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός