Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φτιάξε μια φανταστική ιταλική πίτα για το Πάσχα!

Αυγά, αγκινάρες και χειροποίητο τραγανό φύλλο. Σερβίρεται και ζεστή και κρύα.



Υλικά

½ κιλό αλεύρι
8 αυγά
6 αγκινάρες λεπτοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μαντζουράνα
½ κιλό μυζήθρα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Pixel

Οδηγίες

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις είναι χλιαρή προσθέτουμε τη μυζήθρα και την παρμεζάνα.

Κάνουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και 200 γρ. νερό χλιαρό. Δουλεύουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος για 1 φόρμα 22 εκ. διάμετρο. Παίρνουμε 4 φύλλα, περνάμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη φόρμα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάλι περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Πηγή: Botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

CELEBS

Τατιάνα Μπλάτνικ: Ποιος είναι ο νέος της σύντροφος, μετά το διαζύγιο

Σε σχέση με επιχειρηματία μετά το διαζύγιό της από τον Νικόλαο

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση