Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυγά σαν τα μάτια σου

Το αγαπημένο πιάτο, όπως το φτιάχνουν στo Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια.



Ποιος από εμάς τους Ελληνες δεν θυμάται την παρηγορητική γεύση του αγαπημένου πιάτου της παιδικής μας ηλικίας; Ποιός από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; Και πώς να αποδεσμευθείς από τη γλύκα της ανάμνησης των στιγμών εκείνων που βύθιζες με το πηρούνι ως υποβρύχιο την πατάτα στον προκλητικά ολοστρόγγυλο κρόκο του αυγού και μετά όταν απολάμβανες την μπουκιά ως την απόλυτη απόλαυση. Παρ’ όλα τα όμορφα αυτά βιώματα, πολύ σπάνια βρίσκεις να σερβίρουν στις μέρες μας πατάτες τηγανιτές με αυγά σε εστιατόρια και σε ταβέρνες. Θέμα banal, λες και είναι εύκολο να βρεις γευστικές πατάτες, να είναι καλοτηγανισμένες και τα αυγά να είναι φρέσκα και νόστιμα.

Ένας από τους λόγους που συχνάζω στο Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια είναι οι «Πατάτες με τα τηγανητά αυγά«. Cult πιάτο, σουρεαλιστικά σερβιρισμένο από τον κύριο Απόστολο. Και να που μόλις εχθές – πολύ καθυστερημένα πρέπει να πω, αφού τα ταξίδια μου στην Ελλάδα μ’ έκαναν κι έχασα πολλά από την Αθήνα – ανεκάλυψα το Basegrill και εκεί βρήκα τα «αυγά σαν τα μάτια σου» (επανορθώνω την όψιμη ανακάλυψή μου με δυό αντίστοιχα άρθρα). Η δημιουργική εκδοχή του  λατρευτού παιδικού μας εδέσματος παρουσιάζεται σε μια φωλιά από τηγανιτά πατατάκια με αυγά όσα τα μέλη της συντροφιάς. Κατόπιν ο σερβιτόρος, σπάει τα αυγά και τα διασκορπίζει στη φωλιά η οποία διαμοιράζεται κατόπιν ως  τάρτα που κόβεται σε ακτινωτά κομμάτια. Όμορφες στιγμές, γεύσεις που ανακαλούν μνήμες της νιότης, οικογενειακές αναμνήσεις, σκέψεις ανθρώπων που έχουν φύγει από κοντά μας.

Nα ναι καλά οι Λιάκοι που μας δίνουν τέτοιες χαρές!

Πηγή: Greekgastronomyguide.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη