Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Παράδεισος του Πόρου

Ανακαλύπτωντας ένα γευστικό διαμάντι στην περιοχή Φούσα.



Ταξιδεύοντας βορείως του Πόρου προς στον Ναό του Ποσειδώνα, στην περιοχή Φούσα, και διασχίζοντας μια δασώδη περιοχή, κατάφυτη με πεύκα, στο αριστερό σου χέρι ξαφνικά συναντάς μια ημικυκλική ταμπέλα Restaurant Paradisos, πάνω από την είσοδο ενός χωματόδρομου. Ο τίτλος είναι ελκυστικός, τον ακολουθείς και σε 100 μέτρα φτάνεις σε μια όαση. Στην Ταβέρνα Παράδεισος. Ένας Παράδεισος όνομα και πράγμα!

Ζωσμένη από περιβολάκια όπου καλλιεργούνται τα ζαρζαβατικά της οικογένειας, βρίσκεται μια αυλή που το μεγαλύτερο μέρος της είναι σκεπασμένο από μια ελαφριά αλλά μεγάλης έκτασης πέργολα ανάμεσα σε δεντράκια, όπως, λεμονιές, ροδιές, πορτοκαλιές. Κληματαριές και αμπέλωπες ξαπλώνουν νωχελικά πάνω στα συρματόσχοινα, που την μεν άνοιξη σου αφήνουν το φως, το καλοκαίρι όμως όταν φουντώσουν, δημιουργούν την απαραίτητη σκιά για να κρυφτείς από τις καυτές ακτίνες του ηλίου.

Χώνεσαι μέσα σ’ αυτήν την κρυψώνα και αμέσως μετά αντιλαμβάνεσαι την δεύτερη έκπληξη. Ανοίγει ο ορίζοντάς σου και μπροστά σου έχεις την άπλετη προς τον κόλπο του Σαρωνικού θέα, από τα Μέθανα, την Αίγινα ως τον Υμηττό. Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει Ελλάδα του 70, ύφος ανεπιτήδευτο, ατμόσφαιρα καθαρά αγροτική.

Στην μέση της αυλής η ταβέρνα Παράδεισος!

Η τρίτη έκπληξη προέρχεται απ’ τους ταβερνιάρηδες, άνθρωποι απλοί, που σου προτείνουν τα φαγάκια τους. Λίγα πράγματα, αλλά όλα ένα κι ένα και φυσικά της περιοχής και των κήπων τους.

Η μητέρα είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα, ο πατέρας στην ψησταριά και η κόρη τους σερβίρει.

Καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, αγριοκούνελο, κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια (ένα ποίημα), νόστιμοι, παραδοσιακοί μεζέδες, ντόπια αρνιά και χοιρινά στη σούβλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σουβλάκια, προβατίνα στα κάρβουνα.

Ψωμί ζυμωτό της γιαγιάς από τον ξυλόφουρνό τους που βρίσκεται κει δίπλα! Μπορείς να πιεις εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά αλλά εκεί πιστεύω οτι ταιριάζει το ντόπιο βαρελίσιο φουσαΐτικο κρασί.

Η ταβέρνα Παράδεισος, πέντε λεπτά από την πόλη, είναι χειμώνα καλοκαίρι ανοικτή και παραμένει ο πιο αγαπημένος τόπος των ντόπιων και των επισκεπτών του νησιού, για να νιώσουν μέσα στην φύση, μακριά από συνωστισμούς και θορύβους και να φάνε καλομαγειρευμένα φαγητά.

Να ζήσουν δηλαδή κάποιες στιγμές στον παράδεισο!

Πηγή: Greekgastronomyguide.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη