ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φτιάξε πανεύκολα πατάτες ογκρατέν
Μόλις βρήκες τη συνταγή που έψαχνες!
Υλικά για 2 μερίδες
4 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
50 ml γάλα πλήρες φρέσκο
150 γρ. τυρί ένταμ χοντροκομμένο
50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά
50 ml γάλα εβαπορέ
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε το γάλα και στρώνουμε μία σειρά από τις μισές πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και από πάνω περιχύνουμε με τα 2 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει μέσα στο γάλα εβαπορέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- 4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου
- 6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024
- 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου
- MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου