ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το ιδανικό σνακ για κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι, σε μια διαφορετική εκδοχή!
Ποπκόρν με παρμεζάνα και μπούκοβο.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
75 γρ. σπόροι καλαμποκιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. μπούκοβο (ενδεικτική ποσότητα, μπορείς να την αυξομειώσεις κατά βούληση)
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, πρόσθεσε το καλαμπόκι.
2. Όταν το καλαμπόκι αρχίσει να σκάει, κούνησε την κατσαρόλα κυκλικά πάνω στο μάτι για να μην καεί το ποπκόρν.
3. Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακάτεψε την παρμεζάνα και το μπούκοβο σε ένα μπολ.
4. Βάλε το ποπκόρν σε ένα μεγάλο μπολ, περίχυσε με το βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα παρμεζάνας και μπούκοβου.
Πηγή: Fish Fingers For Tea