Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μη χάσεις σήμερα (6/1) την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με το Έθνος της Κυριακής

Μια έκδοση που θα σε κάνει... σομελιέ, με τη σφραγίδα της Larousse.



Τώρα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα πάντα για το κρασί από τους κορυφαίους ειδικούς. Στο Έθνος της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 6/1, θα βρεις τον πρώτο τόμο από την τρίτομη «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού» με τη σφραγίδα της Larousse, μαζί με τη θήκη για ολόκληρη τη συλλογή.

Pixel

Η οινολογία γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από μία παρόρμηση των χημικών Imile Peynaud και Jean Ribereau-Gayon στην περιοχή του Μπορντώ και των καθηγητών Jaumes και Flandry στο Μονπελιέ, οι οποίοι ήταν παθιασμένοι με το κρασί. Όντας εργαλείο θαυμάσιο για τον αμπελουργό, η οινολογία τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση του κρασιού, να ελέγξουν τα διαφορετικά επίπεδα της επεξεργασίας του και της δημιουργίας του. 

Για τους οινόφιλους της τρίτης χιλιετίας, τα νέα είναι χαρμόσυνα: το κρασί είναι το «πλέον υγιεινό ποτό», το οποίο εκθειάζει το Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς και «το ποτό που προσφέρει απόλαυση». Όντας ανοιχτόμυαλοι και γεμάτοι περιέργεια, μαθαίνουν να γεύονται, δεν διστάζουν να θέτουν ερωτήματα και τους αρέσει να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους.

Pixel

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των οινόφιλων, είτε μυείσαι τώρα στην τέχνη του κρασιού είτε είσαι ήδη μυημένη σε κάποιο βαθμό, μη χάσεις την «Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού», έναν οδηγό στη συναρπαστική περιπέτεια ανακάλυψής του. Στον πρώτο από τους τρεις τόμους, θα μάθεις, μεταξύ άλλων, πώς να επιλέγεις, να αναγνωρίζεις και να σερβίρεις το κρασί, αλλά και τους αμπελώνες του κόσμου. 

kentriki.jpg

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

CELEBS

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πήγε να δει τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο

«Τα πράγματα είναι σταθερά, με πολύ χαμηλά τη μπάλα»