Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κρεμώδης και λίγο εξωτική, ένα ζεστό καταφύγιο τα βράδια που πέφτει η θερμοκρασία!

Σούπα με ντομάτα, ρεβίθια και γάλα καρύδας.


Γεωργία Κοντού

Αυτή η σούπα είναι πολύ νόστιμη και την επόμενη ημέρα, οπότε μπορείς να τη φτιάξεις σήμερα και να πάρεις αύριο όση περισσέψει στο γραφείο.

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κονσέρβα ντοματάκια

μία πρέζα ζάχαρη

2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα

1 φλ. γάλα καρύδας

1 1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. παρμεζάνα (προαιρετικά)

λίγο μπούκοβο και ελάχιστο ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και σοτάρεις μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ρίχνεις την πάπρικα και αφήνεις μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να βγάλει άρωμα. Προσθέτεις λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύεις. Ρίχνεις τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Ανακατεύεις, προσθέτεις τα ρεβύθια, το γάλα καρύδας και το νερό. Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά. Ξεσκεπάζεις και αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

2. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζεις και καρυκεύεις κατά βούληση. Προσθέτεις, αν θέλεις, την παρμεζάνα και, αν η σούπα χρειάζεται αραίωση, λίγο νερό ακόμη.

3. Γαρνίρεις ρίχνοντας από πάνω μερικά ολόκληρα ρεβύθια, λίγο θυμάρι, μπούκοβο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Συνοδεύεται τέλεια με φρυγανισμένο ψωμάκι και λίγο μπαλσάμικο.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος και το φρέσκο θυμάρι με αποξηραμένο ή με ρίγανη. Αν βάλεις αποξηραμένα μπαχαρικά, πρόσθεσε μικρότερη ποσότητα.

Πηγή: Love and Lemons

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.