Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο Θανάσης Καίσαρης, σεφ του εστιατορίου Mezzaluna στο Κεφαλάρι, μάς δίνει μία γεύση από Ιταλία!

Πέννες με σπαράγγια, μανιτάρια, προσούτο και λάδι τρούφας.


Γεωργία Κοντού

Το ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, που μέχρι πριν από λίγους μήνες βρισκόταν στο Golden Hall, μετακόμισε πρόσφατα στο Κεφαλάρι (Φιλαδελφέως 2, τηλ. 210 6836828) σε ένα χώρο με γήινα χρώματα, άνετους καναπέδες, ροτόντες και τις μεγάλες τζαμαρίες να υποδέχονται στο εσωτερικό του άπλετο φως και τη θέα από την καταπράσινη πλατεία. Ο σεφ του, Θανάσης Καίσαρης, παραχώρησε στο AllYou.gr τη συνταγή του πιάτου Penne agli Asparagi, για να μπορούμε να το φτιάξουμε και σπίτι (αν και δεν θα λέγαμε "όχι" σε μια έξοδο στο όμορφο περιβάλλον του Mezzaluna).

Υλικά:

σπαράγγια

κρασί λευκό

εστραγκόν

κρεμμύδι 

μανιτάρια

βούτυρο

προσούτο

λάδι τρούφας

κρέμα

ζωμός κότας

παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, σωτάρουμε σε βούτυρο, κρεμμύδι, φλύδες και κοτσάνια σπαραγγιών και σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ζωμό κότας, κρέμα και εστραγκόν. Βράζουμε για 30 λεπτά. Χτυπάμε σε μπλέντερ και περνάμε από σουρωτήρι.

Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε με βούτυρο σπαράγγια ζεματισμένα και μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα σπαραγγιών, αλάτι-πιπέρι και τις πένες. Δένουμε εκτός φωτιάς με βούτυρο και παρμεζάνα. Στο τέλος προσθέτουμε λάδι τρούφας και προσούτο.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.