Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι συνταγές της Mama Tsita

Από το βιβλίο της Μαγειρεύω Εποχές


Ρόμυ Μελάνι

Μοσχαράκι Κοκκινιστό


Υλικά

- 20 γρ. βούτυρο

- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
-  1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
- 1 κούπα κόκκινο κρασί

- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

- 1 κ. σ. μουστάρδα

- 1 λίτρο ζεστό ζωμό βοδινού

- 4 καρφάκια γαρίφαλο

- 3 μπαχάρια

- ½ ξυλάκι κανέλα

- 1 φύλλο δάφνη

- Λίγο αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

 

◊             Κόβω σε μικρά κυβάκια το κρεμμύδι και τα καρό­ τα και λιώνω το σκόρδο.

 

◊             Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

 

◊             Ρίχνω το κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο και τα σο­τάρω για ένα λεπτό, μέχρι να καραμελώσουν. Προ­σθέτω τα καρότα και σοτάρω για ακόμα ένα λεπτό.

 

◊             Αλευρώνω ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος και τα αλατοπιπερώνω.

 

◊             Μεταφέρω κρεμμύδι και καρότα σε ένα βαθύ πιά­το και σοτάρω το κρέας για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές.

 

◊             Στη συνέχεια το μεταφέρω κι αυτό στο πιάτο με το κρεμμύδι.

 

◊             Στην άδεια κατσαρόλα προσθέτω το κρασί και ξύ­νω τον πάτο της με μια ξύλινη κουτάλα για να ελευ­θερώσω όλα τα κομματάκια που έχουν κολλήσει εκεί κι έχουν όλη τη νοστιμιά.

 

◊             Στο κρασί προσθέτω τον πελτέ και τη μουστάρδα κι ανακατεύω απαλά.

 

◊             Στη συνέχεια προσθέτω τον ζεστό ζωμό βοδινού και ρίχνω πίσω στην κατσαρόλα κρέας, κρεμμύδι και καρότα.

 

◊             Προσθέτω τα μπαχαρικά και τη δάφνη, ρίχνω μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζω την κατσαρόλα.

 

◊             Σιγοβράζω για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού.

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη