Οι συνταγές της Mama Tsita

Από το βιβλίο της Μαγειρεύω Εποχές

Ρόμυ Μελάνι

Μοσχαράκι Κοκκινιστό


Υλικά

- 20 γρ. βούτυρο

- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
-  1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
- 1 κούπα κόκκινο κρασί

- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

- 1 κ. σ. μουστάρδα

- 1 λίτρο ζεστό ζωμό βοδινού

- 4 καρφάκια γαρίφαλο

- 3 μπαχάρια

- ½ ξυλάκι κανέλα

- 1 φύλλο δάφνη

- Λίγο αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

 

◊             Κόβω σε μικρά κυβάκια το κρεμμύδι και τα καρό­ τα και λιώνω το σκόρδο.

 

◊             Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

 

◊             Ρίχνω το κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο και τα σο­τάρω για ένα λεπτό, μέχρι να καραμελώσουν. Προ­σθέτω τα καρότα και σοτάρω για ακόμα ένα λεπτό.

 

◊             Αλευρώνω ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος και τα αλατοπιπερώνω.

 

◊             Μεταφέρω κρεμμύδι και καρότα σε ένα βαθύ πιά­το και σοτάρω το κρέας για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές.

 

◊             Στη συνέχεια το μεταφέρω κι αυτό στο πιάτο με το κρεμμύδι.

 

◊             Στην άδεια κατσαρόλα προσθέτω το κρασί και ξύ­νω τον πάτο της με μια ξύλινη κουτάλα για να ελευ­θερώσω όλα τα κομματάκια που έχουν κολλήσει εκεί κι έχουν όλη τη νοστιμιά.

 

◊             Στο κρασί προσθέτω τον πελτέ και τη μουστάρδα κι ανακατεύω απαλά.

 

◊             Στη συνέχεια προσθέτω τον ζεστό ζωμό βοδινού και ρίχνω πίσω στην κατσαρόλα κρέας, κρεμμύδι και καρότα.

 

◊             Προσθέτω τα μπαχαρικά και τη δάφνη, ρίχνω μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζω την κατσαρόλα.

 

◊             Σιγοβράζω για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!