Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην κουζίνα με τους παιδικούς μας ήρωες

Μαγειρεύουμε κινηματογραφικά με οδηγίες της Pixar



Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.

Στην πραγματικότητα τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας.

Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού / brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει «μπουκιές» στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα φτιάξουμε παρέα με τον κινηματογραφικό ήρωα της Pixar, τον μικρό Bao «σχεδόν» αυτοπροσώπως. Η Pixar με το κανάλι της στο Youtube προσφέρει αφορμές για κινηματογραφικές απολαύσεις στο πιάτο μας.


Ειδικά τώρα με τα παιδιά εγκλωβισμένα στο σπίτι το να δοκιμάσουμε να κάνουμε μαζί τις συνταγές είναι μια πολύ ωραία δημιουργική και πεντανόστιμη δραστηριότητα.

Επόμενος σεφ ο αγαπημένος forky (φετινός βραβευμένος των Όσκαρ αφού το Toy Story 4 πήρε το χρυσό αγαλαματάκι για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων 2020) θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα!


 

Αλλά τι είδος αφιέρωμα θα ήταν αν έλειπε έστω και μια αναφορά στον απόλυτο σεφ σταρ της Disney… τον λατρεμένο Ratatouille.



Συνδυάστε τη μαγειρική με τις απολαύσεις και την κινηματογραφική τέρψη ξαναβλέποντας με τα παιδιά τις αγαπημένες παιδικές τους ήρωες και δημιουργήστε υπέροχες θεματικές βραδιές που θα ταιριάζουν αρμονικά τη γαστρονομική δημιουργία, τις νόστιμες γεύσεις με την τέχνη του σινεμά…

And action!

Πηγή

 

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός