ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τσάι ή αλκοόλ; Αυτό το κοκτέιλ συνδυάζει και τα δύο!
Μηλίτης με ουίσκι και τσάι.
Κάπου εκεί γύρω στις 7-8 το απόγευμα βρίσκεσαι συχνά αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα: να πιεις ένα ζεστό αφέψημα ή να το ρίξεις στο αλκοόλ; Βασικά, να το ρίξεις (το τσάι) στο αλκοόλ, φτιάχνοντας το παρακάτω κοκτέιλ. Καταναλώνεται ζεστό, για να ευφραίνει πνεύμα και λαιμό.
Υλικά (για ένα άτομο):
1 σακουλάκι πράσινο ή μαύρο τσάι
50 ml ουίσκι
30 ml μηλίτη
1/2 μικρό λεμόνι
Για τη γαρνιτούρα: λεπτές φέτες λεμονιού, ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο γλυκάνισο
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζεις το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφήνεις περίπου 2 εκ. περιθώριο μέχρι το χείλος του ποτηριού για να προσθέσεις το ουίσκι και το μηλίτη. Προσέχεις να μην αφήσεις το σακουλάκι του τσαγιού να μουλιάσει για πολλή ώρα, διαφορετικά το ρόφημα μπορεί να γίνει υπερβολικά πικρό.
2. Προσθέτεις το ουίσκι, το μηλίτη, το χυμό μισού λεμονιού και γαρνίρεις με φέτες λεμονιού, κανέλα και γλυκάνισο. Στην υγεία σου!
Πηγή: Cookie and Kate