Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

H κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση



clooney

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση. Η συγκεκριμένη ταιριάζει σε οτιδήποτε – από χάμπουργκερ έως κοτόπουλο. Η συνταγή παράγει σχεδόν 5 φλιτζάνια, οπότε θα έχετε αρκετό για πολλά πιάτα. Γλυκόξινη ελαφρώς και με εξωτική νότα ανανά, θα γίνει αφορμή για να ψήνεις πιο συχνά!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΚΟΥΠΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 5 ΛΕΠΤΑ

brba

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

3 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη

3 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα κομμένος ανανάς σε χυμό

1 κονσέρβα ντομάτες σε πουρέ

1 φλ. κέτσαπ

1/4 φλ. ξίδι μηλίτη

3 κουταλιές της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ήπια μελάσα

2 κουτ. ξηρή μουστάρδα

1 κουτ. αλάτι

brb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα 5- έως 6-λίτρων), ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. (Μην χρησιμοποιήσεις μικρότερο τηγάνι, καθώς η σάλτσα βράζει κάνει φυσαλίδες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος – όσο βαθύτερο το τηγάνι, τόσο το καλύτερο.) Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ και μαγειρεύεις 10 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει χρυσό. Προσθέτεις τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύεις 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτεις το σκόρδο και τον κομμένο ανανά με το χυμό του και μαγειρεύεις 1 λεπτό περισσότερο.

Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύεις τις ντομάτες με τον πουρέ και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής (μαζί με τον μηλίτη, την κέτσαπ, τη μελάσα, τη σκόνη μουστάρδας και τη ζάχαρη).

Βάλε το 1/4 της σάλτσας σε μπλέντερ. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύεις τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσει. Βάζεις τη σάλτσα σε μπολ. Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη σάλτσα. Ρίχνεις τη σάλτσα στο σκεύος. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρεύεις, καλύπτοντας μερικώς, 25 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί σε περίπου 4 3/4 φλιτζάνια, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μεταφέρεις σε ειδικός σκεύος και σερβίρεις. Βάζεις τη σάλτσα στο ψυγείο εάν δεν τη χρησιμοποιήσεις αμέσως. Η σάλτσα διατηρείται έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή έως και 2 μήνες στον καταψύκτη.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός