Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

 Oταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, ανέβασε τη διάθεση φτιάχνοντας hot wine



Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας. Να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ και πατήσεις είτε το play της αγαπημένης σου σειράς είτε να ξαπλώσεις αγκαλιά με τη μια και μοναδική σου αγάπη ακούγοντας μουσικές που σε ταξιδεύουν. Για να κάνουμε αυτό το νοερό ταξίδι λίγο πιο έντονο και για να βάλουμε κι όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι της χαλάρωσης σου προτείνουμε μια εύκολη κι απλή συνταγή για ζεστό κρασί, που το χρώμα και τα αρώματά του και εννοείται η γεύση του θα κάνουν την καραντίνα να περάσει -ίσως- λίγο πιο ανώδυνα! Στο κάτω κάτω είναι Παρασκευή βράδυ! Enjoy!

Το να κάνεις ζεστό κρασί δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Συνδυάζεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί με μερικές φέτες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, μέλι και κονιάκ και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρές ποικιλίες όπως merlot, malbec ή cab sauv. Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ποικιλία θες, το αγαπημένο σου μπουκάλι λειτουργεί κι εδώ μια χαρά. Εάν δεν σου αρέσει το κονιάκ ή δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς άνετα να το παραλείψεις – εναλλακτικά, αν θες πιο φρουτώδη και γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις κάποιο λικέρ της προτίμησής σου.

mull

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

mulle

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια/φέτες, και επιπλέον κομμάτια για γαρνιτούρα

6 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκάνισο 3 αστέρων

1/4 φλ. μέλι

1/2 φλ. κονιάκ

mulleda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζεις όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν -προσοχή να μην έρθουν σε βρασμό- μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Σιγοβράζεις απαλά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Το σερβίρεις και το απολαμβάνεις ζεστό και γαρνίρεις με περισσότερες φέτες εσπεριδοειδών (πλέον βρίσκεις και μανταρίνι) και ξυλάκια κανέλας ακόμα και αστεράκια γλυκάνισου.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga