Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Και πάρε μια γεύση από αφράτο λαχταριστό σύννεφο



 

Εάν είσαι γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά σύννεφα νοστιμιάς.

Τι κάνει αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες τόσο ξεχωριστές; Είναι πολύ παχύτερες και ψηλότερες από μια συνηθισμένη τηγανίτα, με μια συνετή, σαν σουφλέ ομοιομορφία που τις κάνει σχεδόν να μοιάζουν με στοίβες από αφράτα σύννεφα τηγανίτας. Που απλώς περιμένουν μέχρι να τα κόψεις.

Τα βίντεο που δείχνουν πώς φτιάχνονται έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές, μερικές μοιάζουν περισσότερο με κέικ, άλλες μικρότερες και με τηγανίτα, όλες όμως σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις να τις φτιάξεις για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς μια μπουκιά από …σύννεφο!

Οι τηγανίτες είναι ένα βασικό πρωινό στην Ιαπωνία και πόλεις όπως το Τόκιο είναι γεμάτες με πωλητές που είναι εξπέρ στις νόστιμες  αυτές λιχουδιές. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι όταν πλησιάζει γρήγορα η Ημέρα Τηγανίτας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου ιαπωνικές τηγανίτες στο σπίτι – σου προτείνουμε να προγραμματίσετε μπροστά και να παραγγείλετε μερικούς δακτυλίους από το διαδίκτυο. Εάν θες να το κάνεις σωστά, πρέπει να είναι το τέλειο σχήμα. Συμφωνείς;

Japanese pancakes b

Ακολουθεί μια εύκολη ιαπωνική συνταγή για τηγανίτες που μπορείς να δοκιμάσεις

Ιαπωνική συνταγή τηγανιτών

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιοκράμβη, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

180 ml γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας

Σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαλακό λάδι με ήπια γεύση (ό,τι χρησιμοποιείς στο κουρκούτι)

σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Φτιάξε ένα πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι. Ανακάτεψε τα στο αλεύρι και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσεις το υγρό μείγμα. Μπορείς επίσης να βάλεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και να το ανακατέψεις. Πρόθεσε τη βανίλια. Αυτό το κουρκούτι χρησιμοποιείται καλύτερα άμεσα.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάλε έναν ή δύο αντικολλητικούς δακτυλίους (ύψος περίπου 3,5 cm) στο τηγάνι. Ψέκασε (ή άλειψε) το τηγάνι ελαφρά με λάδι και επίσης το εσωτερικό των δακτυλίων. Γέμισέ τους όχι περισσότερο από ¾ γεμάτο με μείγμα  και στη συνέχεια κάλυψε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι τότε το πάνω μέρος της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένο με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνό γύρω από τα άκρα.

Πολύ προσεκτικά αναποδογύρισε τις τηγανίτες. Μπορείς να το κάνεις ανυψώνοντας κάθε τηγανίτα στο δαχτυλίδι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναστρέφοντας το τηγάνι πάνω τους πριν γυρίσεις ξανά το όλο πράγμα και βγάλεις το καπάκι. Μαγείρεψέ τες για άλλα 1-2 λεπτά. Κράτησέ τες ζεστές ενώ φτιάχνεις το υπόλοιπο μείγμα. Φτιάξε μια στοίβα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου υλικά.

Σε περίπτωση που είσαι οπτικός τύπος σου βρήκαμε και μια ακόμα εκδοχή σε βίντεο. Δοκίμασε όποια σου φαίνεται πιο εύκολη! Καλή όρεξη

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ