Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Δεν χρειάζεται  να νηστεύεις για να τα απολαύσεις! 



 

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

Μην πλένεις τα μανιτάρια σου – καθάρισέ τα

Υπάρχει μια διαφορά. Εάν αγοράζεις ένα κουτί μανιταριών προσυσκευασμένο από το κατάστημα, πιθανότατα είναι ήδη καθαρά. Ανεξάρτητα, ο τρόπος για να τα καθαρίσεις δεν είναι να τα βάλεις κάτω από το νεροχύτη με τη βρύση να τρέχει. Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια – θα απορροφήσουν έναν τόνο υγρασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους. Αντ ‘αυτού, σκούπισε την υπερβολική βρωμιά με μια υγρή χαρτοπετσέτα.

Προετοίμασε τα ξύλινα καλαμάκια/σουβλάκια σου

Κάθε φορά που ψήνεις τα μπάρμπεκιου, είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημα να προετοιμάζεις τα ξύλινα καλαμάκια σου για 20 έως 30 λεπτά προτού τα ρίξεις πάνω στις σχάρες.

«Παίξε» με τη μαρινάδα

Δεν έχεις βαλσάμικο; Μην το παιδεύεις. Δοκίμασε με ξίδι sherry. (Δεν είναι τόσο γλυκό!) Εξίσου ταιριάζει η μαρινάδα σε σόγια. Έχεις λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο; Κόψε τα φύλλα και ρίξε δυο μικρές πρέζες.

Αναζητάς περισσότερες υπέροχες συνταγές για μπάρμπεκιου; Δοκιμάστε τα αγαπημένα σου μανιτάρια πλευρώτους ή κι άλλες ποικιλίες μανιταριών στο επόμενο πάρτι σας και θα αποδειχθούν φαβορί.

Αλλά και μόνο με ελαιόλαδο αν τα αλείψεις γίνονται εξίσου συναρπαστικά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι

2 κουταλιές της σούπας σόγια με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

mush1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί ξύδι βαλσάμικο, σάλτσα σόγιας, σκόρδο και πιπέρι. Προσθέτεις τα μανιτάρια και τα μαρινάρεις για 20 λεπτά.

Θερμαίνεις τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ετοιμάζεις τα σουβλάκια με τα μανιτάρια και τα βάζεις στη σχάρα, ψήνοντάς τα 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν τα σερβίρεις.

ΘΕΡΜ/ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:45

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 35 ΛΕΠΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά μερίδα): 45 θερμίδες, 3 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. ζάχαρη, 0 γρ. λίπος, 0 γρ. κορεσμένο λίπος, 280 mg νατρίου.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ