Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες μπορούν να διεκδικήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου




Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1. Στράγγισε καλά τα λαχανικά σου: Αφού πλύνεις σχολαστικά όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άφησέ τα να στεγνώσουν τέλεια, γιατί αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να κάνουν τη σαλάτα σου μαραμένη και το ντρέσινγκ νερουλό.

2. Αλάτισε το ντρέσινγκ: Ακόμα και αν αποτελείται μόνο από λάδι και ξίδι, λίγο αλάτι θα τονίσει τη γεύση του ντρέσινγκ και θα το χρησιμοποιήσει ως όχημα για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στη σαλάτα.

3. Συνδύασε διαφορετικές υφές: Ξηροί καρποί με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρεμώδη τυριά είναι ένας συνδυασμός που προσθέτει ποικιλία στις υφές, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.

4. Πάντρεψε διαφορετικές γεύσεις: Γλυκές, αλμυρές, όξινες και πικρές γεύσεις, ακόμα και ουμάμι, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μια σαλάτα κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα εποχής: Είναι ασύγκριτα νοστιμότερα από του θερμοκηπίου, και πιο οικονομικά.

6. Δώσε έμφαση στις αναλογίες: Δες ποια ποσότητα από κάθε υλικό είναι ιδανική ώστε να μη χάνεται ανάμεσα στα άλλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιήσεις με φειδώ το αβοκάντο ή το κουκουνάρι σε μια κατά τα άλλα πληθωρική σαλάτα.

7. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς: Έτσι θα ενισχύσεις τη γεύση τους και θα κάνεις πιο τραγανή την υφή τους. Απλά άφησέ τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τους ρίξεις στη σαλάτα.

8. Δοκίμασε και άλλα φυτικά λάδια: Μπορεί το ελαιόλαδο θα είναι θεϊκό, όμως μη βιαστείς να απορρίψεις άλλες επιλογές σε φυτικά λάδια. Για παράδειγμα, σε μια ασιατική σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, ενώ σε μια πράσινη σαλάτα θα βρει άνετα τη θέση του το λάδι καρυδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι: αντί για μηλόξιδο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι. Αντί για βαλσαμικό ξίδι, ρίξε κρέμα βαλσαμικού.

9. Πόνταρε άφοβα στα φρέσκα βότανα: Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή άλλα βότανα και μυρωδικά θα προσθέτουν άρωμα και γεύση. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βρώσιμα άνθη, που θα ομορφύνουν στη στιγμή τη σαλάτα σου.

10. Πρόσθεσε μια πινελιά πολυτέλειας: Λίγο αυθεντικό ροκφόρ, αυγοτάραχο, φιλέτο σολομού ή φουά γκρα είναι μερικά μόνο από τα πολυτελή υλικά που θα απογειώσουν ακόμα και τα φύλλα μαρουλιού, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της