Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Mac & cheese με κουνουπίδι

Όταν ένα κλασικό πιάτο γίνεται πιο υγιεινό



Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.

Στεγνώστε καλά το κουνουπίδι

Αφού αλέσετε το κουνουπίδι σας, μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει, αλλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υγρό από το κουνουπίδι θα καταλήξει να αραιώσει την κρέμα σας, που σίγουρα δεν θέλετε. Σκουπίστε το κουνουπίδι με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να βάλετε ό,τι συνδυασμό τυριών θέλετε

Μας αρέσει το πώς το έντονο τσένταρ και η ήπια μοτσαρέλα εξισορροπούνται μεταξύ τους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος τυριού προτιμάτε.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να προσθέσετε σκόνη μουστάρδας

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό συστατικό για χρήση σε mac, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ κλασικό και προσθέτει ένα βάθος γεύσης που θα θέλετε.

ΘΕΡΜIΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

444

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μεσαία κουνουπίδια, κομμένα σε μπουκέτα

1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

3 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. πικάντικη σάλτσα

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φλ. τεμαχισμένο τσένταρ

2 φλ. μοτσαρέλα

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

kounoupidi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 7 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε με σκόνη μουστάρδας, καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν τελείως. Ανακατεύουμε με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σάλτσα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.

Σημείωση: μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνουπίδι με μπρόκολο. Επίσης, μπορεί να γίνουν και στον φούρνο.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα