
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κέικ μανταρίνι - κακάο
Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα.
Έχετε όρεξη για ένα αφράτο, μυρωδάτο, ζουμερό κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα; Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας αλλά και το τσάι σας! Δεχτείτε το κέρασμα από το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!
Υλικά:
6 μανταρίνια (χιώτικα κατά προτίμηση)
110γρ ελαιόλαδο
2 αυγά
250γρ ζάχαρη
2 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 βανίλια
150γρ σοκολάτα γάλακτος/ κουβερτούρα
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ποικιλία μανταρινιών μας αρέσει. Εγώ προτίμησα τα χιώτικα λόγω του ότι έχουν το πιο δυνατό κι έντονο άρωμα. παρόλο που έχουν σπόρους που πρέπει να αφαιρεθούν. Απλώς τα κόβω στη μέση και με το πηρούνι βγάζω τους σπόρους.
Βάζουμε τα μανταρίνια στο μπλέντερ ολόκληρα και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε μια μπασίνα.
Αδειάζουμε το μίγμα των μανταρινιών στο μίγμα του αλευριού.
Ανακατεύουμε και κρατάμε μια μικρή ποσότητα, όπου προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με κακάο στον πάτο. Τα τοιχώματα τα χτίζουμε με το μίγμα κακάου.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα του κέικ, τοποθετούμε στη μέση τη σοκολάτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα μας.
Όσο μίγμα με κακάο περισσέψει το στρώνουμε στην επιφάνεια.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για τουλάχιστον 40 λεπτά, οπότε ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο το κέικ.
Το κέικ είναι πολύ αφράτο και ζουμερό. Καλή επιτυχία!
Δες τη συνταγή βήμα βήμα: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει