Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, χορταστική και ιδανική για χορτοφαγία!


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες

3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.

Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση