Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, χορταστική και ιδανική για χορτοφαγία!


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες

3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.

Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Τα εξαιρετικά ζουμερά μήλα αρωματίζουν αυτό το ελαφρώς πικάντικο φρέσκο ​​κέικ μήλου που συνδυάζεται όμορφα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: