Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα σαγανάκι όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει

Τραγανό σαγανάκι από Γραβιέρα Νάξου σε πουρέ μήλου.


Γεωργία Κοντού

Το τυρί με τα φρούτα είναι ανέκαθεν ένας δυνατός συνδυασμός,που καλύπτει κάθε ουρανίσκο στο μέγιστο.

Αυτό το ορεκτικό είναι ο ρήγας μιας καλής σαμπάνιας ή η ντάμα ενός ξηρού αφρώδους οίνου.

Συστατικά:

300 gr γραβιέρα Νάξου

1 1/2 κόκκινα μήλα

100 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

1 σφηνάκι μπύρα

κρύο νερό

λίγα φύλλα σαλάτας

ηλιέλαιο για τηγάνισμα, η μικρή φριτέζα

αλάτι, πιπέρι κατα βούληση

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Βάζουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Σε μια επιφάνεια κοπής, κόβουμε το τυρί μας σε τριγωνάκια.

Επειδή η φέτα του τυριού μας είναι μεγάλη και λεπτή, θα σπάσει εάν τηγανιστεί ολόκληρη.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, την μπύρα και νερό, έως ότου γίνουν ένα σφιχτό κουρκούτι.

Βρέχουμε τα κομματάκια τυριού και σε ένα πιάτο με αλεύρι, τα αλευρώνουμε παντού καλά.

Ελέγχουμε το λάδι, εάν είναι αρκετά καυτό, το βάζουμε σε πιο δυνατή, σταθερή φωτιά.

Περνάμε τα κομμάτια τυριών από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανά.

Η φωτιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς και ο χειρισμός της.

Εάν είναι πολύ χαμηλή, θα έχει ως αποτέλεσμα τα τυριά μας να βράσουν.

Παράλληλα με το τηγάνισμα, κόβουμε τα μήλα, με τη φλούδα και βγάζουμε τους πυρήνες.

Τα τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ χειρός μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο και 5 κσ νερό.

Με το νερό, κανονίζουμε την υφή και την ρευστότητα που θέλουμε να δώσουμε στο μείγμα μας.

Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα τυριά σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι που περισσεύει.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ορεκτικού, δίνοντας ύψος στο φαγητό μας.

Μια καλή προσθήκη στη σούπα μήλου, είναι είτε μια κουταλιά της σούπας λάδι λευκής τρούφας, είτε 2 κουταλιές της σούπας bacon σε μικρά κυβάκια.

Καλή Όρεξη.

Από: Κώστας Μαγουλάς

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.