Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Επιδόρπιο ή κοκτέιλ; Αυτή η συνταγή βάζει τέλος στο δίλημμα



Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα. Σκεφτείτε ένα πλούσιο επιδόρπιο με σοκολάτα και ένα ποτό, όλα σε μια νόστιμη γουλιά. Με σιρόπι σοκολάτας, λικέρ σοκολάτας και Baileys, αυτό το ποτό πηγαίνει το κοκτέιλ βότκας σε εντελώς άλλο επίπεδο. Η τέλεια απόλαυση μετά το δείπνο για να τελειώσετε τη νύχτα σας.

Τι ταιριάζει με ένα μαρτίνι σοκολάτας;

Αν θέλετε να το συνδυάσετε με το επιδόρπιο, σερβίρετε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας με μπαλάκια μπισκότων Oreo ή πίτα με πουτίγκα σοκολάτας για το άλειμμα των ονείρων ενός λάτρη της σοκολάτας. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τον πλούτο; Οι μπάρες τσιζκέικ με βατόμουρο χωρίς ψήσιμο ή το τιραμισού με βατόμουρο θα είναι τέλεια γλυκά συνοδευτικά για το κοκτέιλ σας. Φυσικά, δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με το κλασικό ρομαντικό επιδόρπιο: σπιτικές φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας.

Πώς να γαρνίρω το μαρτίνι μου;

Μας αρέσει να προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα ή μια πρέζα σκόνη κακάο, αλλά μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί στις γαρνιτούρες! Δοκιμάστε να προσθέσετε μια φράουλα ή μέντα ή ακόμα και να προσθέσετε θρυμματισμένα Oreos στο χείλος! Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, λέμε πάντα.

Πώς να κάνετε τη διαφορά:

— Κάντε το προκαταβολικά. Ανακατέψτε τα συστατικά του κοκτέιλ σας εκ των προτέρων και στη συνέχεια φυλάξτε το στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, προσθέστε πάγο και ανακινήστε!

— Να γαρνίρω, ή να μη γαρνίρω. Προσθέτοντας ένα σοκολατένιο χείλος και δόσεις σιρόπι σοκολάτας στο εσωτερικό των ποτηριών μας, αυτά τα ποτά γίνονται ιδιαίτερα ξεχωριστά, αλλά αν προτιμάτε να σερβίρετε το μαρτίνι σας σκέτο, δοκιμάστε το – θα είναι εξίσου απολαυστικό.

— Το λικέρ σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε όποια μάρκα προτιμάτε! Εάν δεν μπορείτε να βρείτε λικέρ σοκολάτας, θα λειτουργήσει και το creme de cacao!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 λεπτά

 

Συστατικά

2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας, καθώς και περισσότερο για τα ποτήρια

120 ml Baileys

120 ml λικέρ σοκολάτας

120 ml Βότκα

Πάγος

Τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτήξτε το χείλος των ποτηριών μαρτίνι σε σιρόπι σοκολάτας για να καλύψετε τις άκρες. Περιχύνετε το εσωτερικό κάθε ποτηριού με σιρόπι σοκολάτας.

Συνδυάστε Baileys, λικέρ σοκολάτας και βότκα σε ένα μεγάλο σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 20 δευτερόλεπτα. Μοιράστε ομοιόμορφα ανάμεσα στα ποτήρια. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο. Σερβίρετε.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department