Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά



Το Nutty Irishman ή αλλιώς «Τρελός Ιρλανδός» και οι Shamrockaritas ή μαργαρίτες στα ιρλανδικά… είναι δύο κοκτέιλ που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις το St. Patrick’s day.

Το «nutty» στο Nutty Irishman αναφέρεται στο λικέρ φουντουκιού, το οποίο μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ένα εξαιρετικά σκοτεινό συστατικό, αλλά συνήθως μπορείτε να βρείτε ένα μπουκάλι της πιο διάσημης μάρκας – Frangelico – στο τοπικό κατάστημα ποτών. Η γλυκύτητα και η διακριτική του γεύση είναι ο τέλειος συνεργάτης για την πλούσια ιρλανδική κρέμα. Αλλά αν δεν μπορείτε να το βρείτε, επιλέξτε κάποιο άλλο λικέρ με γεύση ξηρών καρπών, όπως το amaretto.

Φτιάξαμε αυτό το μεθυσμένο έξτρα «nutt» προσθέτοντας μια σπιτική ιρλανδική κρέμα σαντιγί και ένα πασπάλισμα θρυμματισμένο φουντούκι. Το σχεδόν αναπόφευκτο μουστάκι σαντιγί που ακολουθεί αξίζει τον κόπο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 λεπτά

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ:

1 φλ. σαντιγύ

1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. Ιρλανδική κρέμα (όπως Baileys)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

50 ml Ιρλανδική κρέμα (όπως Baileys)

50 ml λικέρ φουντουκιού (όπως Frangelico)

1/2 κ.γ. θρυμματισμένα φουντούκια ή κράκερ Graham

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ:

Στον κάδο του μίξερ ή ενός μεσαίου μπολ με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και μετά προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα Ιρλανδίας. Μεταφέρετε την κρέμα σε μια σακούλα σωληνώσεων ή πλαστική σακούλα με μια γωνία που κόβετε και αφήστε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα σέικερ, προσθέστε ιρλανδική κρέμα και λικέρ φουντουκιού και γεμίστε με πάγο. Ανακινήστε μέχρι να παγώσει το σέικερ και μετά στραγγίστε το ρόφημα σε ένα ποτήρι. Περάστε την ιρλανδική σαντιγί και γαρνίρετε με φουντούκια

Shamrockaritas

Λάτρεις της Μαργαρίτας, η Shamrockarita έφτασε. Με τεκίλα και λάιμ, στη συνέχεια με λικέρ ξινόμηλο, αυτό το εορταστικό κοκτέιλ θα προσθέσει την τέλεια αίσθηση στο πάρτι του Αγίου Πατρικίου.

Μια κλασική μαργαρίτα γίνεται συνήθως με 3 μέρη τεκίλα, 2 μέρη triple sec και 1 μέρος χυμό λάιμ. Εδώ ανταλλάσσουμε μέρος του triple sec με λικέρ ξινόμηλο, που φέρνει μια αναζωογονητική νότα τάρτας στο κοκτέιλ, καθώς και αυτή την υπέροχη πράσινη απόχρωση.

Κάθε εορταστικό κοκτέιλ χρειάζεται μια διασκεδαστική γαρνιτούρα και αυτές οι φέτες μήλου σε σχήμα τριφυλλιού προσθέτουν την τέλεια πινελιά. Φτιάχνονται πανεύκολα—απλώς κόψτε στρογγυλές φέτες μήλου Granny Smith 1/4″ και χρησιμοποιήστε ένα κόφτη μπισκότων 2″ τριφύλλι για να φτιάξετε τα σχήματα – αλλά αν θέλετε να το απλοποιήσετε, μια απλή φέτα μήλου μισού φεγγαριού θα λειτουργήσει επίσης.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

1 μήλο Granny Smith

20 ml φρέσκο χυμό λάιμ, συν περισσότερο για τα μήλα

1 σφήνα λάιμ

Αφρώδη ζάχαρη και/ή θαλασσινό αλάτι, για το ποτήρι

50 ml ουγκιά. τεκίλα μπλάνκο

35 ml λικέρ από ξινό μήλο σνάπς (όπως το ξινό μήλο Schnapps του Dekuyper)

20 ml triple sec

Εκτέλεση

Κόψτε το μήλο από πάνω προς τα κάτω σε ένα γύρο πάχους 0.6 cm. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη για μπισκότα τριφύλλου πλάτους 2 ιντσών, κόψτε ένα σχήμα τριφυλλιού από τη φέτα μήλου. Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε λίγο χυμό λάιμ.

Τρίψτε μια φέτα λάιμ γύρω από το χείλος ενός ποτηριού μαργαρίτας. Τοποθετήστε την αφρώδη ζάχαρη σε ένα πιάτο και μετά βυθίστε το χείλος του ποτηριού στη ζάχαρη.

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, συνδυάστε τεκίλα, σνάπ, triple sec και το υπόλοιπο χυμό λάιμ. Γεμίστε το σέικερ με πάγο, καλύψτε και ανακινήστε δυνατά μέχρι το εξωτερικό του σέικερ να κρυώσει πολύ και να σχηματιστεί συμπύκνωση, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Σουρώστε σε έτοιμο ποτήρι γεμάτο πάγο. Γαρνίρετε με φέτα μήλου σε σχήμα τριφυλλιού.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός