Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες



Είναι δύσκολο να νικήσεις τη δημοφιλία των τηγανητών πατατών, αλλά αυτά τα τραγανά σπαράγγια παρμεζάνας είναι εγγυημένα ότι θα γίνουν η αμέσως επόμενη απολαυστική επιλογή. Επικαλύψαμε τα σπαράγγια σε ένα μείγμα τυριού παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικά τραγανό, χρυσοκαφέ αποτέλεσμα, ιδανικό για βουτιές στην αγαπημένη σας κρεμώδη, αλμυρή σάλτσα. Είτε ψάχνετε για μια εναλλακτική με χαμηλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη σας πλευρά είτε ένα σνακ τσιμπολογήματος για να ολοκληρώσετε την χαλάρωσή σας, μόλις δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτές τις τραγανές μπουκιές, μην μας κατηγορήσετε αν εθιστείτε.

Πώς τα φτιάχνετε

Θα βουτήξετε τα κομμένα σπαράγγια σας σε αλεύρι, μετά αυγό και μετά ένα μείγμα παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα, μαγειρέψτε τα σπαράγγια σας στους 400° για περίπου 5 λεπτά πριν τις αναποδογυρίσετε και τις ψήσετε για άλλα 5 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά).

Πώς να τα σερβίρετε

Σερβίρετε αυτές τις τραγανιστές απολαύσεις ως ορεκτικό ή συνδυάστε τες ως ένα εύκολο συνοδευτικό στο βραδινό σας δείπνο! Σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά νιόκι και τα μανιτάρια μας, τον ψημένο σολομό ή τη φριτέζα κοτόπουλου με παρμεζάνα για να διπλασιαστεί ο παράγοντας τυριού.

Αποθήκευση και αναθέρμανση

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: είναι καλύτερο να τα απολαύσετε αμέσως μετά το σερβίρισμα. Αλλά, αν σας περισσέψουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε τα σε φούρνο στους 200° και ψήστε μέχρι να γίνει ξανά τραγανά, περίπου 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ρίξτε τα στη φριτέζα αέρος σας για να γίνουν τραγανά αμέσως!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

375

 

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής, για τηγάνι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

2 κουτ. νερό

2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κιλό σπαράγγια κομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190. Ψεκάστε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και ανακατέψτε με το νερό. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο ρηχό μπολ και ανακατέψτε με παρμεζάνα.

Δουλεύοντας ένα τη φορά, βουτήξτε τα σπαράγγια στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντας καλά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και ψεκάστε με λίγο μαγειρικό σπρέι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 λεπτά.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30