Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες



Είναι δύσκολο να νικήσεις τη δημοφιλία των τηγανητών πατατών, αλλά αυτά τα τραγανά σπαράγγια παρμεζάνας είναι εγγυημένα ότι θα γίνουν η αμέσως επόμενη απολαυστική επιλογή. Επικαλύψαμε τα σπαράγγια σε ένα μείγμα τυριού παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικά τραγανό, χρυσοκαφέ αποτέλεσμα, ιδανικό για βουτιές στην αγαπημένη σας κρεμώδη, αλμυρή σάλτσα. Είτε ψάχνετε για μια εναλλακτική με χαμηλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη σας πλευρά είτε ένα σνακ τσιμπολογήματος για να ολοκληρώσετε την χαλάρωσή σας, μόλις δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτές τις τραγανές μπουκιές, μην μας κατηγορήσετε αν εθιστείτε.

Pixel

Πώς τα φτιάχνετε

Θα βουτήξετε τα κομμένα σπαράγγια σας σε αλεύρι, μετά αυγό και μετά ένα μείγμα παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα, μαγειρέψτε τα σπαράγγια σας στους 400° για περίπου 5 λεπτά πριν τις αναποδογυρίσετε και τις ψήσετε για άλλα 5 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά).

Πώς να τα σερβίρετε

Σερβίρετε αυτές τις τραγανιστές απολαύσεις ως ορεκτικό ή συνδυάστε τες ως ένα εύκολο συνοδευτικό στο βραδινό σας δείπνο! Σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά νιόκι και τα μανιτάρια μας, τον ψημένο σολομό ή τη φριτέζα κοτόπουλου με παρμεζάνα για να διπλασιαστεί ο παράγοντας τυριού.

Αποθήκευση και αναθέρμανση

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: είναι καλύτερο να τα απολαύσετε αμέσως μετά το σερβίρισμα. Αλλά, αν σας περισσέψουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε τα σε φούρνο στους 200° και ψήστε μέχρι να γίνει ξανά τραγανά, περίπου 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ρίξτε τα στη φριτέζα αέρος σας για να γίνουν τραγανά αμέσως!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

375

 

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής, για τηγάνι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

2 κουτ. νερό

2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κιλό σπαράγγια κομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190. Ψεκάστε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και ανακατέψτε με το νερό. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο ρηχό μπολ και ανακατέψτε με παρμεζάνα.

Δουλεύοντας ένα τη φορά, βουτήξτε τα σπαράγγια στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντας καλά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και ψεκάστε με λίγο μαγειρικό σπρέι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 λεπτά.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

 Homemade σανγκρία με έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 29 Μαΐου

Εκφράστε τα συναισθήματά σας και θα βρείτε περισσότερη ανταπόκριση απ’ ό,τι νομίζατε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

15 συνήθειες που φανερώνουν άτομο με μεγάλο αυτοέλεγχο

Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες, αν θέλετε να ελέγχετε πιο αποτελεσματικά τον εαυτό σας