ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοκολατένιος πειρασμός χωρίς τύψεις!
Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και ξηρούς καρπούς.
Αν δεν νηστεύετε, δοκιμάστε τα και με σοκολάτα γάλακτος για περισσότερη γλύκα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου περίπου μία εβδομάδα.
Συστατικά:
200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
200 γρ. αμύγδαλο ή φουντούκι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml ρούμι, κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
αμύγδαλο ή φουντούκι σκόνη ή σουσάμι ή ό,τι άλλο θέλετε για το γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 ώρα (μέχρι μία μέρα). Ο χρόνος εξαρτάται και από τα ίδια τα δαμάσκηνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα ή φουντούκια σε ένα ταψί και καβουρδίζουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα πού και πού για να μην καούν.
2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
3. Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,
6. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα στο χέρι μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός μεγάλου φουντουκιού.
7. Απλώνουμε σκόνη αμυγδάλου, σκόνη φουντουκιού ή σουσάμι σε ένα πιάτο και κυλάμε πάνω κάθε τρουφάκι για να καλυφτεί παντού εξωτερικά.
8. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν