Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μύδια με σκόρδο και ούζο

Aχνιστά και σκορδάτα, είναι ο κατάλληλος μεζές για ουζάκια.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

500 γραμμάρια ψίχα από μύδια

10-15 μύδια με το κέλυφος

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

6-8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγο θρούμπι ή θυμάρι τριμμένο

1/3 ποτηριού τον νερού ούζο

1/3 ποτηριού του νερού νερό

Οδηγίες:

Αν τα μύδια είναι φρέσκα, τα πλένουμε καλά για να μη μείνει καθόλου άμμος, τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να ανοί­ξουν και μετά τους αφαιρούμε το κέλυφος.

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητι­κό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μύδια (και τα καθαρισμένα και αυτά με το κέλυφος) και τα τσιγα­ρίζούμε κι αυτά.

Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι,

το θρούμπι ή το θυμάρι και το νερό. Μόλις το φαγητό πιει τα υγρά του, το σβή­νουμε με το ούζο (προσέχουμε πολύ, διότι με το ούζο το φαγητό παίρνει φω­τιά) και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Είναι ένας απίστευτα νόστιμος μεζές, πού για να τον ετοιμάσουμε χρειαζόμαστε μόνο 15 λεπτά.

Από το βιβλίο "Γεύσεις της Τασίας"- Τασία Δενδρινού, εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια