Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ



Φαίνεται ότι η μειοψηφία στη χώρα μας θα μπορεί να περάσει λευκά Χριστούγεννα, κάτι που, κατά τη γνώμη μας, είναι εντελώς άδικο. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτό, σας καλύψαμε με αυτό το λευκό χριστουγεννιάτικο μοχίτο. Με αυτό το κοκτέιλ στο χέρι, δεν θα χρειαστεί καν να δώσετε προσοχή στην πρόβλεψη. Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές ενός θεματικού κοκτέιλ, καθώς και ότι δίνουμε μια ανατροπή σε ένα κλασικό κοκτέιλ. Ο ουρανός είναι το όριο! Μην σταματήσετε λοιπόν μόνο εδώ, πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά ποτά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να πίνετε το κρασί σας όλο τον υπόλοιπο χρόνο – τώρα είναι η ώρα να είστε γιορτινοί και να διασκεδάσετε.

Αυτή η συνταγή κάνει ένα ποτό, αλλά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις αναλογίες. Απαιτεί επίσης τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ χειρός, αλλά αν δεν έχετε δεν πειράζει. Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέικερ κοκτέιλ για αυτό το βήμα ή επίσης να χτυπήσετε τα υλικά για να γίνει αφρός! Αν δεν έχει αφρό, δεν είναι λευκά Χριστούγεννα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα(ες)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

60 ml κρέμα καρύδας

45 ml λευκό ρούμι

12 φύλλα φρέσκιας μέντας, συν 1 κλωνάρι για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

Πάγος

Ανθρακούχο νερό ή σόδα, για ολοκλήρωση

Σπόροι ροδιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την κρέμα και το ρούμι μέχρι να αφρατέψουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ χειρός).

Βήμα 2

Σε ένα ποτήρι Collins, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Γεμίζετε το ποτήρι με πάγο, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας και συμπληρώνετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με κλωναράκι μέντας και σπόρους ροδιού.

Σημείωση: αν δεν θέλετε αφρό, αντικαταστήστε την κρέμα με λευκό λικέρ καρύδας και δημιουργήστε το εφέ χιονιού με τριμμένη καρύδα που μπορείτε να περάσετε και στα χείλη των ποτηριών.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!