Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός



Δώστε ώθηση στις μερίδες λαχανικών σας με αυτή την εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα σπανάκι. Εμπνευσμένο χαλαρά από τις γεύσεις του κλασικού πέστο, αυτό το ζωντανό ζυμαρικό συσκευάζεται με άφθονο σπανάκι και βασιλικό και γαρνιτούρα από καρύδια και αλμυρή παρμεζάνα. Σερβίρουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Pixel
Pixel

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

250 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως

1 (300 gr) συσκευασία baby σπανάκι (περίπου 8 φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano

1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα (βλ. Tip)

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα σπαγγέτι, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Στραγγίζετε τα μακαρόνια. Μην σκουπίσετε την καθαρή κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, επεξεργάζεστε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και λαμπερό πράσινο, για 1 με 2 λεπτά.

Μεταφέρετε το μείγμα του σπανακιού στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με λαβίδες μέχρι να καλυφθούν. Προσθέστε το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας τη φορά όσο χρειάζεται, μέχρι να δέσει σε αραιή σάλτσα.

Μοιράζετε σε 4 μπολ. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας Parmigiano-Reggiano και καρύδια. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με επιπλέον βασιλικό, αν θέλετε.

Tip

Για ακόμα καλύτερη γεύση, φρυγανίστε τα καρύδια πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Για να φρυγανίσετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τοποθετήστε τους σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 2 έως 4 λεπτά.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 489, Λιπαρά 31g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 1mg, Υδατάνθρακες 46g, Συνολικά Σάκχαρα 2g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 11g, Φυτικές ίνες 8g, Νάτριο 351mg, Κάλιο 322mg

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι (botrini.gr)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαντώ Γαστεράτου: Ανακοίνωσε πως περιμένει τρίτο παιδί με τον Νίκο Ισηγόνη

Η τρυφερή ανάρτηση ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή