Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Homemade μπισκότα πτι μπερ

Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο μπισκότο της παιδικής ηλικίας σου.


Γεωργία Κοντού

Αν υπάρχει ένα μπισκότο που όλοι αγαπάμε, αυτό είναι το κλασσικό πτι μπέρ. Μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, τότε που το βουτάγαμε στο γάλα, αργότερα στη μαρμελάδα και στη νουτέλα. Σίγουρα όμως είναι μια σταθερή αξία βουτυρένια και τραγανή. Η παρακάτω συνταγή δεν χρειάζεται καθόλου κόπο και τα υλικά της δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά: βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια και αλεύρι.

Pixel

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 στικς βουτύρου (125 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά εσάνς βανίλιας (ή και δύο βανίλιες σκόνη)

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπώλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Σε άλλο δοχείο με μίξερ χειρός (ή και με το χέρι αν δεν έχετε) ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ελαφρύ μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί, πατήστε την ελαφρά να πάρει το σχήμα του και σκεπάστε τη με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Βάλτε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Μόλις βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο ανοίξτε την ελαφρά με ένα πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή. Κόψτε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλετε με φορμάκια ή και απλώς με το μαχαίρι και τρυπήστε τα πριν τα ψήσετε με ένα πιρούνι.

Ψήστε τα για 8 λεπτά.

Tips:

• Μου αρέσει να έχω μια ή και δύο έτοιμες ζύμες στο ψυγείο. Αναλόγως τη διάθεση κάθε φορά, θα τις χρησιμοποιήσω για μπισκότα, τάρτες ή και σάντουιτς με παγωτό. Διατηρούνται μέχρι 4 μέρες στη συντήρηση και για μήνες στην κατάψυξη!

• Στη βασική αυτή ζύμη μπορείτε να προσθέσετε πριν τα ψήσετε ό,τι θέλετε. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας, ξύσμα λεμονιού ή και βότανα. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε σε ζεστή σοκολάτα τα μπισκότα όταν ψηθούν!

Από την Eleni Tsalkitzi

Πηγή: Savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

 Homemade σανγκρία με έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Προτεινόμενα

ΣΙΝΕΜΑ

10 υπέροχες ταινίες και σειρές που βλέπουμε τώρα στο ERTFLIΧ

Η Ιζαμπέλ Yπέρ μεταμορφώνεται σε «νονά των ναρκωτικών», μαζί με τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες «Πίσω από τις Θημωνιές», «Black Stone» και άλλες συναρπαστικές ταινίες και σειρές. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΟΚ: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες οδηγοί έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι

Έρευνα Οδικής Ασφάλειας από την Ierax Analytix για λογαριασμό του EUROKTEO. Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

ASK THE EDITOR

5 πολυτελή νέα προϊόντα μακιγιάζ που θα μας συντροφεύσουν αυτό το καλοκαίρι

Ξέρουμε ήδη τα new entries που θα θέλεις να προσθέσεις στο καλοκαιρινό σου νεσεσέρ!