Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Μία κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Ένας από τους πιο γευστικούς τρόπους να απολαύσεις τα κολοκυθάκια.


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 8 κομμάτια: κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα

200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

1/3 ποτηριού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε καλά και με τα χέρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.

Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα τυριά, το δυόσμο και το αλάτι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη έχει αρχίσει να σφίγγει. 

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνουμε τη μισή φρυγανιά. Κουνάμε το ταψάκι για να πάει παντού.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά για να κάνει μία ωραία κρούστα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για μία ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε. Νοστιμότατη πίτα γεμάτη αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού. Δοκιμάστε την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και καλή σας όρεξη.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη

Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις για τη γέμιση! Το λουκάνικο και η γραβιέρα θα ήταν επίσης εξαιρετικές επιλογές! Φυσικά, αν εξακολουθείτε να λαχταράτε ένα σπιτικό κουλούρι ή φέτα ψωμιού, δεν θα σας κατηγορούσαμε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1 μερίδα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 λεπτά

CAL/SERV:

462

Συστατικά

2 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. νερό

1/2 αβοκάντο, ελαφρώς πολτοποιημένο

1 φέτα ψημένο μπέικον, κομμένη στη μέση

1/4 γ. τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε δύο καπάκια βάζων (αφαιρέστε το κέντρο) ή δύο στρογγυλές αντικολλητικές θήκες για αυγό. Ψεκάστε ολόκληρο το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα αυγά στο κέντρο των καπακιών και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι για να σπάσει ο κρόκος.

Βήμα 2

Ρίξτε νερό γύρω από τα καπάκια και καλύψτε το τηγάνι. Μαγειρέψτε, αφήνοντας τα αυγά να βράσουν στον ατμό, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και καλύψτε από πάνω το ένα αυγό με τσένταρ. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Αναποδογυρίζουμε το αυγό χωρίς τυρί σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με πουρέ αβοκάντο και μαγειρεμένο μπέικον. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο αυγό, με το τυρί προς τα κάτω.

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί (botrini.gr)

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Γιατί ο έρωτας περνάει (κι) απ’ την κουζίνα…

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου

Για να υπερασπίσετε τη θέση σας επιβάλλεται να είστε ψύχραιμοι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική στη Στέγη: Correspondences - οι Soundwalk Collective με την Patti Smith

14 και 15 Μαρτίου η θρυλική ποιήτρια της νεοϋορκέζικης punk rock προσγειώνεται στη Στέγηστην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: τι θα δούμε 26-28 Φεβρουαρίου

Οι περιλήψεις των επεισοδίων 59, 60, 61