Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η τάρτα με τους θησαυρούς της άνοιξης!

Τάρτα ψητών λαχανικών.


Γεωργία Κοντού

Μια πεντανόστιμη άκρως ανοιξιάτικη τάρτα με πρωταγωνιστή πολύχρωμα λαχανικά που θα ψήσετε ξεχωριστά και θα τοποθετήσετε πάνω από την τάρτα που θα ψήσετε μόνη της, μαζί με λευκά τυριά και φρέσκια ρίγανη.  

Υλικά για μια ταρτιέρα Διαμ.: 24εκ.

1 φύλλο ζύμης κουρού

250γρ. φέτα

250γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα

2 αβγά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά:

1 μελιτζάνα μέτρια

1 κολοκύθι μέτριο προς μεγάλο

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μικρό φινόκιο σε φέτες

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγη μαντζουράνα ξερή

Εκτέλεση

1. Πρώτα ετοιμάζετε τα λαχανικά: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε ένα ταψί ρηχό με χαρτί ψησίματος. Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ και το φινόκιο σε φέτες. Απλώνετε τα λαχανικά πάνω στο ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με μαντζουράνα και ραντίζετε με σταγόνες ελαιόλαδου τα λαχανικά.

2. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να καψαλιστούν οι άκρες τους και στο μεταξύ ετοιμάζετε την τάρτα σας. Παίρνετε τη ζύμη κουρού μαζί με το πλαστικό περιτύλιγμά της και το αναποδογυρίζετε στην ταρτιέρα σας, την οποία έχετε προηγουμένως αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ντύνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη ζύμη προσεκτικά περνώντας το χέρι σας από παντού έτσι ώστε να μην αφήσετε κενά και με ένα μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.

3. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα δυο τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα αβγά και το γάλα, το ξύσμα του λεμονιού, τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα μέσα στην τάρτα.

4. Ξεφουρνίζετε τα λαχανικά μόλις ψηθούν και βάζετε στο φούρνο την ταρτιέρα. Ψήνετε την τάρτα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη της και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

5. Τοποθετείτε τα ψητά λαχανικά πάνω από την ψημένη τάρτα με διακοσμητικό τρόπο, ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο, μοιράζετε μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρετε την τάρτα αμέσως.

Σημείωση:

Τη ζύμη που θα σας περισσέψει, κόψτε της σε μικρές λωρίδες και πλέξτε τις ανά 3 σε κοτσίδες. Αλείψτε τις με λίγο αβγό χτυπημένο με γάλα, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε τις. Γίνονται απίθανα κριτσίνια!

kritsinaki750.jpg

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!