Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανός σολομός με τοματίνια, σχοινόπρασο και λεμόνι

Ο σολομός είναι ένα αγαπημένο ψάρι, με υψηλά Ω 3 λιπαρά, μαγειρεμένο με απλότητα και τοπικά ολόφρεσκα υλικά.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

3 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα

200 γρ ντοματίνια Νάξου (ή ότι μπορείτε να βρείτε)

χυμό από ένα λεμόνι

3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι και πιπέρι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο.

Ελέγχουμε τα φιλέτα για τυχόν κόκαλα.

Αλείφουμε τα φιλετα σολομού με ελαιόλαδο και από τις 2 μεριές πολύ καλά.

Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο κατά βούληση.

Λαδώνουμε ελαφρώς και τα τοματίνια και καρυκεύουμε.

Τοποθετούμε προσεχτικά τα φιλέτα στο τηγάνι και τα τοματίνια.

Μαγειρεύουμε περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά ενώ κουνάμε ελαφρώς το τηγάνι να γίνουν και τα τοματίνια.

Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε αμέσως.

Ιδανική γαρνιτούρα θα μπορούσε να ήταν λίγο άγριο ρύζι στον ατμό.

Καλή Όρεξη!

Από: Κώστας Μαγουλάς

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

CELEBS

Γιάννα Τερζή: «Υπήρξε κακοποίηση από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας