Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

H δική σου σοκολατόπιτα

Ακολούθησε τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου για να τη φτιάξεις εκπληκτικά εύκολα!


Γεωργία Κοντού

Μερίδες: 4-6 

Προετοιμασία: 20' - 25'

Μαγείρεμα: 30' - 35'

Υλικά (1 μέτριο ταψί):

200 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη 

σε μέτρια κομμάτια

200 γραμ. αγελαδινό βούτυρο 

(ή μαργαρίνη), σε μικρά κομμάτια

ελάχιστο αλάτι

100 γραμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

5 αυγά

40 γραμ. κορν φλάουρ

Για το γλάσο σοκολάτας

150 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη 

σε μέτρια κομμάτια

80 γραμ. αγελαδινό βούτυρο 

(ή μαργαρίνη)

½ φλιτζάνι ποτό, όπως ουίσκι, σκούρο ρούμι, κονιάκ ή κάποιο λικέρ

Παρασκευή:

1. Λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά. Ρίχνεις μια ιδέα αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις καλά, πάνω στο μπεν μαρί.

2. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τα αυγά, χτυπώντας καλά και, τέλος, ρίχνεις το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις καλά.

3. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που το έχεις ντύσει εσωτερικά με λαδόκολα και ψήνεις τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

4. Στο μεταξύ λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, το ποτό και ανακατεύεις διαρκώς.

5. Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα, την περιχύνεις με το γλάσο σοκολάτας.  

Η συνταγή προέρχεται από το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα. Συνταγές και συμβουλές για πρωτάρηδες στη μαγειρική", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

monosstinkouzina750.jpg

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά