ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με σπανάκι, ψητές φράουλες, σπαράγγια και καρύδια
Αξίζει να τολμήσεις το συνδυασμό!
Υλικά:
500 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι τους
1 ματσάκι σπαράγγια
1/2 φλ. καρύδια κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδαμιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρέσκο σπανάκι ή κάποια άλλη πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στο γκριλ στους 150 βαθμούς. Τοποθετείς τις φράουλες όχι σε άμεση επαφή με τη φωτιά (χαμηλά στη σχάρα). Αν χρησιμοποιήσεις ψηστιέρα, τις απλώνεις στο πλάι της σχάρας. Τις αφήνεις να σιγοψηθούν για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς τις ανά διαστήματα.
2. Καθαρίζεις τα σπαράγγια, αφαιρώντας το ξυλώδες τμήμα και ξεφλουδίζοντάς τα, αν είναι πολύ μεστά. Τα περνάς με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνεις σύντομα σε άμεση επαφή με τη φωτιά, για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι να "αρπάξουν" λίγο αλλά να μη μαγειρευτούν εντελώς. Τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Απλώνεις τα καρύδια σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για λίγο στο γκριλ. Τα αφήνεις να κρυώσουν.
4. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σιρόπι σφενδαμιού, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Απλώνεις το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετείς από πάνω τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με τα καρύδια. Λίγο προτού σερβίρεις προσθέτεις και τις ψητές φράουλες στη σαλάτα και περιχύνεις με τη βινεγκρέτ. Σερβίρεις αμέσως.
Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις τα καρύδια με κουκουνάρι αν θέλεις.
Πηγή: Simple Bites
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης