Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα coleslow

Πώς θα πείσεις μικρούς και μεγάλους να φάνε ψάρι;


Γεωργία Κοντού

Οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι από τα πιο υγιεινά γεύματα πλούσιο σε Ω3 και πολλές βιταμίνες.

Συστατικά:

200 γρ γιαούρτι

100 γρ μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι

3 καρότα

1/2 λάχανο

1/4  σελινόριζα

1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις κροκέτες ψαριού:

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1/4 φλυτζάνι κόρν φλάουερ

1 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο

2 φιλέτα μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 λωρίδες, περίπου 3 εκατοστά η κάθε μία

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Φτιάξτε την σάλτσα και λαχανοσαλάτα:

Χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, τις 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κουτ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. 

Χρησιμοποιώντας το χοντρό τρίφτη τρίβουμε τα καρότα το λάχανο και τη σελινόριζα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το λάχανο, την σελινόριζα, τον μαϊντανό, και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού στο υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στην λαχανοσαλάτα αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα.

Φτιάξτε τις κροκέτες ψαριού:

Τοποθετήστε το κορν φλάουερ, τα αυγά, και το καλαμποκάλευρο και σε 3 ξεχωριστά μπολ με αυτή την σειρά.

Απλώνουμε τα κομμένα ψάρια σε ένα δίσκο και αλατοπιπερώνουμε.

Περνάμε τα κομμάτια των ψαριών πρώτα στο κορν φλάουερ μετά στο αυγό και μετά στο καλαμποκάλευρο πιέζοντας καλά να πάει παντού και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και, τηγανίζουμε τα ψάρια μας μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτί και αλατίζουμε.

Σερβίρουμε τα φιλετάκια ψαριού με σάλτσα και λαχανοσαλάτα.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο

Η μάρκα γίνεται ο τεχνικός χορηγός του DUBAI PREMIER PADEL P1

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

CELEBS

Η Hilary Duff φέρνει στον κόσμο το τέταρτο μωρό της – δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

«Εδώ και μήνες ονειρευόμουν να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου» Hilary Duff