ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητές γαρίδες με κόλιανδρο και σκόρδο
Τα μυρωδικά τούς πηγαίνουν πολύ!
Υλικά:
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
1 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
ο χυμός από ένα λάιμ
1 κ.γ. ξηρό λευκό κρασί
3 κ.γ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. σος τσίλι (ή 1 κ.γ. μπούκοβο)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Αφαιρείς το κέλυφος, το κεφάλι και το εντεράκι από τις γαρίδες, τις ξεπλένεις, τις αφήνεις να στραγγίσουν και τις αλατοπιπερώνεις. Τις διατηρείς στο ψυγείο μέχρι την ώρα του ψησίματος.
3. Κόβεις ελαφρώς το πάνω μέρος της σκελίδας του σκόρδου, αλλά αφήνεις το υπόλοιπο μέρος ανέπαφο. Την περιχύνεις με ελαιόλαδο και την ψήνεις στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τρυφερή και να βγάλει το άρωμά της. Στη συνέχεια τη βγάζεις από το φούρνο, την ξεφλουδίζεις και τη λιώνεις ή την ψιλοκόβεις.
4. Προετοιμάζεις τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ψημένο σκόρδο με τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το κρασί, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα τσίλι. Τα αφήνεις στην άκρη.
5. Λαδώνεις ελαφρώς ένα ταψάκι, απλώνεις τις γαρίδες, τις περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τις ψήνεις στο γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας να μην παραμαγειρυετούν.
6. Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και απλώνεις τη σάλτσα του κόλιανδρου και του σκόρδου. Τις μεταφέρεις σε μια πιατέλα. Τις σερβίρεις ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικά συνοδευόμενες από ζυμαρικά, ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Πηγή: The Mediterranean Dish
SELECTIONS
- Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης
- NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση
- Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο
- Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη