ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψωμάκια με αβοκάντο, ντομάτα και μπαλσάμικο
Ένα εύκολο μεζεδάκι που μπορείς να απολαύσεις μόνη ή με τους φίλους σου!
Υλικά:
1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
2-3 φέτες ψωμί
ελαιόλαδο
2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 ώριμο αβοκάντο
1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Για το ντρέσινγκ, προσθέτεις το μπαλσάμικο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το αφήνεις να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να έχει μειωθεί στο μισό και να είναι αρκετά παχύρρευστο για να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Προσέχεις να μην καεί.
2. Περιχύνεις κάθε φέτα ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνεις.
3. Απλώνεις από ένα κομμάτι αβοκάντο σε κάθε ψωμί και το λιώνεις με το πίσω μέρος του πιρουνιού. Προσθέτεις από πάνω μερικές φέτες ντομάτας, πασπαλίζεις με το βασιλικό και περιχύνεις με το ντρέσινγκ από το μπαλσάμικο.
4. Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις αμέσως.
Πηγή: Blissful Basil
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν