Skip to main content

MARKET

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Ένα μίνι καλοκαιρινό εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.



Για παιδιά 8-10 ετών που θέλουν να βάλουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ημερομηνίες: Σάββατο 13, 20 και 27 Μαΐου, 10 Ιουνίου 2017
Κόστος: 50 € για κάθε παιδί - 45 € για αδέρφια (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00

Λίγο πριν από το καλοκαίρι θα συναντηθούμε για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να περιγράψει τις ιδανικές διακοπές και τη μνήμη μας να επιστρέψει σε προηγούμενα καλοκαίρια. Αντικείμενα, εικόνες, μυρωδιές και φυσικά ιστορίες θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να γράψουμε κείμενα με καλοκαιρινή νότα. Σ’ αυτό το κλίμα, στο τελευταίο εργαστήρι δημιουργικής γραφής της χρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να βάλουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα της Ελένης Σβωρόνου.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα «Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της

Υποκειμενικότητας των Εφήβων». Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια.

Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες
• στο τηλ.: 211 3003580  
• στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός