Skip to main content

PETS

Ένας σκύλος μπορεί να αλλάξει μια ζωή! Το ίδιο και εσύ!

Γίνε ο αφανής ήρωας για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη


Τάνια Σουγιουλτζή

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζώα, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να βοηθήσουν τα τετράποδα που δεν έχουν κάποιον να τα φροντίζει ή ένα σπίτι να νιώθουν ασφάλεια. 

Με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, πολλά έχουν αλλάξει και πολλά τετράποδα έχουν σωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sapt Hellas από το 2005 προσφέρει προγράμματα θεραπευτικής επαφής μέσω σκύλων. Ένα πρόγραμμα που βοηθάει τόσο τον άνθρωπο όσο και τον σκύλο. 

 

 

Το πρώτο πρόγραμμα υλοποιείται εθελοντικά και με δωρεάν επισκέψεις σε πάσης φύσεως δομές που στηρίζουν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή σχολεία ειδικής αγωγής, κέντρα που φιλοξενούν μόνιμα ή σε καθημερινή βάση  παιδιά ή ενήλικες με αναπηρία, νοητική ή/και κινητική συνδυαστικά, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης, οίκους ευγηρίας, κέντρα προσφύγων. Οι σκύλοι της ομάδας είναι όλοι ημίαιμοι, πρώην αδέσποτοι και άρτια εκπαιδευμένοι. 

Το δεύτερο Πρόγραμμα είναι ένα μικρό πρόγραμμα που αφορά υιοθεσίες σκύλων από άτομα με αναπηρία ή αντίστροφα, υιοθεσία ανάπηρων σκύλων από άτομα ή οικογένειες, με πολλή υποστήριξη από κοντά με σκοπό την επιλογή του κατάλληλου σκύλου για το κάθε άτομο ή οικογένεια και μέχρι την υιοθεσία και εν συνεχεία τηλεφωνικά εφ΄όρου ζωής του υιοθετημένου σκύλου.

 

 

Η εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία μέσω ζώων ή δια μέσου των ζώων έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, είτε μέσω Συναισθηματικής Υποστήριξης ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτικό πλαίσιο είτε ως βοήθειας σε καθημερινές μικρές εργασίες.

Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι ο ασθενής να υποστηριχθεί κοινωνικά, συναισθηματικά και νοητικά ή ακόμα και αυτές να αποτελέσουν κίνητρο για μάθηση (π.χ. σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα).

H ζωή του μικρού Δημήτρη, ο οποίος διαγνώστηκε σε πολύ μικρή ηλικία με Asperger, ένα σύνδρομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώνεται -με την βοήθεια της SAPT Hellas- με τη ζωή του Πατατούφη, ενός σκύλου που βρέθηκε βαριά τραυματισμένος σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Οι ζωές και των δυο άλλαξαν για πάντα και τώρα πια είναι αχώριστοι.

 

Το Pedigree® μέσα από το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στάσου Πλάι Μου», έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τους σκύλους θεραπευτικής επαφής και προτρέπει το κοινό να στηρίξει το έργο της SAPT Hellas με ένα πολύ απλό τρόπο:  

Κάθε αγορά προϊόντος Pedigree® από 19/9 έως 12/11 2019 αντιστοιχεί σε μια δωρεά στη SAPT Hellas!

Το Pedigree® πρεσβεύει ότι κάθε σκύλος αξίζει κορυφαία διατροφή και ένα ζεστό σπίτι. Στόχος της καμπάνιας «Στάσου Πλάι μου» είναι να προβάλει την ανιδιοτελή-άνευ όρων προσφορά των σκύλων στη ζωή των ανθρώπων έχοντας ως όχημα μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργεια ο Jonas Schauman, Γενικός Διευθυντής της Mars East Med δήλωσε: «Ο κόσμος που θέλουμε αύριο, ξεκινά με το πώς λειτουργούμε την επιχείρησή μας σήμερα. Με αυτό το σκοπό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε μια τόσο σημαντική καμπάνια στην Ελλάδα που αναδεικνύει πόσο μοναδική σχέση μπορεί να αναπτύξει ένας σκύλος με έναν άνθρωπο και πόσο μπορεί μια τέτοια σχέση να καθορίσει μια ολόκληρη ζωή. Στη Mars Hellas αισθανόμαστε υπερήφανοι που το Pedigree®  θα αναδείξει την τεράστια προσφορά των σκύλων θεραπευτικής επαφής και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθειά μας, θα βρει μεγάλη ανταπόκριση!»

Δείτε όλη την ταίνία εδώ

 

 

Σχετικά με την MARS: 
H Mars αποτελεί περήφανα οικογενειακή επιχείρηση με πορεία πάνω από 100 χρόνια. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος που θέλουμε αύριο ξεκινά με το πώς λειτουργούμε την επιχείρησή μας σήμερα και όλες οι ενέργειές μας καθημερινά βασίζονται στις Πέντε αρχές.

Η MARS Hellas, βρίσκεται για πάνω από 10 χρόνια στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Είναι μια εταιρεία με καταξιωμένη θέση στην ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων, διαθέτει μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands: τις σοκολάτες Mars, Snickers, Twix, Bounty, M&M’s και Maltesers, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Bens, τις σάλτσες, τις τσίχλες Orbit και 5, και τέλος, τις τροφές για κατοικίδια Royal Canin, Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar Nutro και Catisfactions.

Διαβάστε επίσης

PETS

5 σκύλους θεραπείας για επιβάτες με προβλήματα άγχους απέκτησε το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Τα πέντε σκυλιά βρίσκονται στο αεροδρόμιο και με τα χάδια και τα φιλιά τους βοηθούν τους επιβάτες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος για την πτήση τους

PETS

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – σώσε μια ζωή υιοθετώντας την

Το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι σου προσφέρει πολλά οφέλη

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30