(Γ)ουφ...και τώρα πώς το λένε στον Μπούμπη;

Κάποιοι δεν κουνάνε την ουρά τους που τελειώνει η καραντίνα

Αγγελική Λάλου

Τα σκυλάκια σας ήταν εκείνα που ευνοήθηκαν περισσότερο από τον καθένα από τις συνθήκες καραντίνας. Ο χρόνος που τους αφιερώσατε, οι έξτρα ώρες παρουσίας στο σπίτι, ήταν για αυτά ένα υπέροχο δώρο.

Ο προγραμματισμός τώρα προτού επιστρέψετε στην εργασία ή το σχολείο από το κενό COVID-19 μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα πιθανό άγχος χωρισμού, σύμφωνα με ειδικούς συμπεριφοράς για σκύλους.

Για πολλούς, ένα από τα ελάχιστα καλά της κρίσης του κορωνοϊού ήταν ο δεσμός που δημιουργήθηκε με τα κατοικίδια ζώα τους.

Με τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες, το νέο φυσιολογικό ήταν σχεδόν 24/7 συντροφιά μεταξύ των μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τα τέσσερα πόδια.

 

 

 

Είτε το κατοικίδιο ζώο βρίσκεται στο σπίτι για χρόνια ή μόνο πρόσφατα, ορισμένοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν θα του αρέσει πολύ όταν οι ιδιοκτήτες του επιστρέψουν στη δουλειά ή στο σχολείο και μπορεί να παρουσιάσουν σημάδια άγχους ή αγωνίας, όπως:

Γάβγισμα, ουρλιαχτό ή κλαψούρισμα όταν φεύγετε (όχι μόνο ως απάντηση σε θορύβους έξω από το σπίτι), ειδικά για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Ξύσιμο ή μάσημα περιοχών κοντά σε εισόδους και εξόδους (πόρτες / παράθυρα)

Καταστροφική συμπεριφορά που συμβαίνει μόνο όταν ο σκύλος είναι μόνος

Υπερβολική ενασχόληση με τον αυτοκαθαρισμό τους ή άλλες αυτοτραυματισμοί ή εμμονικές συμπεριφορές

Μια αλλαγή στην όρεξη

 

Στα περισσότερα κατοικίδια δεν αρέσουν οι ξαφνικές και απότομες αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε από τώρα να προετοιμάζετε το κατοικίδιο ζώο σας και να το χαλαρώσετε πιο εύκολα ως προς την επιστροφή σας στην προηγούμενη «κανονική» ρουτίνα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να δείξετε στον σκύλο σας ότι οι μέρες της καραντίνας φτάνουν στο τέλος τους:

Δημιουργήστε ένα ασφαλές, άνετο μέρος όπου μπορούν να έχουν ήσυχο και χαλαρωτικό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κλουβί ή ξεχωριστό δωμάτιο, απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι το πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού.

Προμηθεύστε τα με έξτρα σνακ, παιχνίδια ή λιχουδιές που να μπορούν να απολαύσουν όταν θα είναι ξανά μόνα τους, όπως κρυφές λιχουδιές σε κουτιά, παζλ φαγητού, γεμιστά κόνγκ κ.λπ.

Πηγή: tetrapodo.gr

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares