Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ψυχοπαίδης και λόρδος Βύρων

Στη νέα, ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζονται τοπιογραφίες της Κεφαλλονιάς... όπως περίπου την είδε ο λόρδος Βύρων.


Γεωργία Κοντού

Η ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη "Ο Βύρωνας στην Κεφαλλονιά", που εγκαινιάστηκε από λίγες ημέρες (17/09) στο Μουσείο Μπενάκη, έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για το όνομα του εικαστικού, αλλά και γιατί τα έργα που παρουσιάζει έχουν, κατά κάποιον τρόπο, χαρακτήρα ντοκουμέντου!

Ο Ψυχοπαίδης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περνάει τον Αύγουστο στο ίδιο σπίτι, στα Μεταξάτα της Κεφαλλονιάς, όπου είχε ζήσει για 4 μήνες και ο λόρδος Βύρωνας τον Αύγουστο του 1823, όταν έφτασε για πρώτη φορά στο νησί να στηρίξει τον απελευθερωτικό αγώνα. Ο καλλιτέχνης λοιπόν μέσα στην τελευταία 15ετία έστρεψε το βλέμμα του προς το ίδιο τοπίο και το αποτύπωσε στον καμβά του, ελπίζοντας να συλλάβει, κατά μία έννοια, τη ματιά του λόρδου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 50 ακουαρέλες, τρεις μεγάλες ξυλογραφίες και ένα γλυπτό, όλα από την προσωπική συλλογή του Ψυχοπαίδη.

Έως τις 26 Οκτωβρίου στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Αθήνα, τηλ. 210 3671000, www.benaki.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα